20.04.2017 Beograd

VOICE: U Inđiji poslove dobijaju firme čiji su vlasnici bliski SNS-u

VOICE: U Inđiji poslove dobijaju firme čiji su vlasnici bliski SNS-u
Posao na pojedinim tenderima koje sprovodi lokalna vlast u Inđiji dobijaju firme čiji su vlasnici odbornici vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) ili vlasnici preduzeća koji su bliski vlasti, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

"Firme bliske vladajućoj stranci se na tenderima najčešće pojavljuju u grupi ponuđača ili su jedini ponuđač na raspisanom tenderu za javnu nabavku. Najčešći kriterijum priikom dodele ugovora je najniža cena", naveo je VOICE.

Dodaje se da pored vlasnika preduzeća koji su članovi Srpske napredne stranke, ugovore na tenderima koje raspisuje lokalna samouprava dobijaju i firme čiji su vlasnici odbornici te stranke u Skupštini opštine Inđija.

VOICE navodi i veliki broj primera, kojima potkrepljuje te navode.

Podsećanja radi, Srbija u pregovorima sa EU otvorila Poglavlje 5 o javnim nabavkama. Evropski standardi u toj oblasti obuhvataju nekoliko ključnih načela prilikom sprovođenja javnih nabavki: transparentnost, jednak tretman, slobodnu konkurenciju i nediskriminaciju, a standarde je potrebno primenjivati na svim nivoima - od Republike, Pokrajine pa do lokalnih samouprava.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw