20.04.2017 Beograd

VOICE: U Inđiji poslove dobijaju firme čiji su vlasnici bliski SNS-u

VOICE: U Inđiji poslove dobijaju firme čiji su vlasnici bliski SNS-u
Posao na pojedinim tenderima koje sprovodi lokalna vlast u Inđiji dobijaju firme čiji su vlasnici odbornici vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) ili vlasnici preduzeća koji su bliski vlasti, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

"Firme bliske vladajućoj stranci se na tenderima najčešće pojavljuju u grupi ponuđača ili su jedini ponuđač na raspisanom tenderu za javnu nabavku. Najčešći kriterijum priikom dodele ugovora je najniža cena", naveo je VOICE.

Dodaje se da pored vlasnika preduzeća koji su članovi Srpske napredne stranke, ugovore na tenderima koje raspisuje lokalna samouprava dobijaju i firme čiji su vlasnici odbornici te stranke u Skupštini opštine Inđija.

VOICE navodi i veliki broj primera, kojima potkrepljuje te navode.

Podsećanja radi, Srbija u pregovorima sa EU otvorila Poglavlje 5 o javnim nabavkama. Evropski standardi u toj oblasti obuhvataju nekoliko ključnih načela prilikom sprovođenja javnih nabavki: transparentnost, jednak tretman, slobodnu konkurenciju i nediskriminaciju, a standarde je potrebno primenjivati na svim nivoima - od Republike, Pokrajine pa do lokalnih samouprava.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Evro danas 118,13 dinara Evro danas 118,13 dinara

    Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru u odnosu na petak i zvanični srednji kurs je ;118,1377 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

  • Dragana Mitrović: Još nema trgovačkog rata SAD i Kine, ali može do njega doći Dragana Mitrović: Još nema trgovačkog rata SAD i Kine, ali može do njega doći

    Amerika pokušava da povećanjem uvoznih carina na čelik, aluminijum i druge proizvode iz Kine natera tu zemlju na dobrovoljno smanjenje izvoza u SAD i to još nije trgovački rat, ali može do njega doći, rekla je rukovodilac Centra za studije Azije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu Dragana Mitrović.

  • Evro danas 118,18 dinara Evro danas 118,18 dinara

    Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 118,1870 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
zagreb
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw