11.08.2019 Novi Sad

VOICE: Sporna rekonstrukcija korita bazena u Temerinu, beton podbočen drvenim stubovima

VOICE: Sporna rekonstrukcija korita bazena u Temerinu, beton podbočen drvenim stubovima
Rekonstrukcija korita bazena u Temerinu sprovedena je uz niz nepravilnosti i kršenje zakona, a betonske ploče oko bazena nisu obnovljene, pa su - usled oslabljene nosivosti - podbočene drvenim stubovima, iako se kupači kreću po njima, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Sagovornici VOICE-a kazali su da sumnjaju na proneveru novca za rekonstrukciju bazena i podsećaju na krivičnu prijavu koju su građani Temerina podneli protiv uprave Javnog komunalnog preduzeća Temerin.

Rekonstrukcija 2015. godine obuhvatala je "revitalizaciju korita olimpijskog bazena", odnosno postavljanje podnih i zidnih obloga u koritu, kako je navedeno u javnoj nabavci.

Radove je izvršila beogradska firma Lever inženjering koja se jedina prijavila na konkurs. Ugovorena vrednost radova bila je 6,7 miliona dinara bez PDV, a procenjena sedam miliona. Kako se došlo do procene od sedam miliona, nije jasno Državnoj revizorskoj instituciji, koja je to navela u izveštaju iz 2016. godine za JKP Temerin, piše VOICE (www.voice.org.rs).

Predsednik pokreta Zajedno za Temerin i odbornik u Skupštini opštine Temerin Robert Karan smatra da radovi koje je JKP Temerin dodao ne mogu toliko da koštaju.

"Radovi koji su navedeni u javnoj nabavci za temerinski bazen su u jednom delu potpuno isti kao što je navedeno i u nabavci za rekonstrukciju bazena u Valjevu. U drugom delu javne nabavke za temerinski bazen dodati su radovi u vidu postavljenja traka za označavanje plivačkih staza, nitni i sitnih delova čija vrednost tada u 2015. godini nije mogla preći još 3,5 miliona dinara", kazao je Karan.

On je podsetio da su građani Temerina podneli krivičnu prijavu protiv sadašnjeg direktora JKP Temerin Svetomira Stojanovića zbog sumnje u proneveru novca, ali je dodao da ne zna dokle se sa njom stiglo.

Nedavno su se na fejsbuk stranici Temerinska knjiga pojavile fotografije tunela olimpijskog bazena, gde su postrojenja za njegovo održavanje.

Međutim, u tunelima su još od 2016. godine i drveni stubovi kojima su podbočene armirane ploče po kojima hodaju kupači, navodi VOICE.

U tekstu se dodaje da je armatura u betonu oko bazena počela da korodira zbog hlora kojim se tretira bazen, kao i zbog protoka vremena.

Iako je korito rekonstruisano 2015, ploče nisu već više od 30 godina, to jest od kada je bazen izgrađen.

Robert Karan je naveo da je ukazivao nadležnima na moguću opasnost po kupače, ali da nije dobio odgovor.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • RSE: Šire posledice slabljenja nemačke privrede RSE: Šire posledice slabljenja nemačke privrede

  Slabljenje nemačke privrede koja ide u recesiju moglo bi da ima šire posledice po svetsku privredu koja se već muči s trgovinskim ratovima i neizvesnošću oko Bregzita, ali i dovodi u pitanje ekonomski model najveće evropske privrede zasnovan na štednji, pišu svetski mediji.

 • Ljajić: Direktna šteta od uvođenja taksi je 1,07 milion evra dnevno Ljajić: Direktna šteta od uvođenja taksi je 1,07 milion evra dnevno

  Direktna šteta za Srbiju od uvođenja taksi na srpsku robu koja se prodaje na Kosovo je dnevno približno 1,07 miliona evra, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

 • Evro sutra 117,83 dinara Evro sutra 117,83 dinara

  Dinar će u četvrtak neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117,8360 dinara za jedan evro, objavila je danas Narodna banka Srbije (NBS).

 • Ministri Srbije i Mađarske o zajedničkom gasnom interkonektoru Ministri Srbije i Mađarske o zajedničkom gasnom interkonektoru

  Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić i mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto razgovrali su danas o izgradnji zajedničkog gasnog interonektora, za koji je ocenjeno da je od strateškog značaja za razvoj obe zemlje.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side