Vlada Srbije kupila hotel na Kopaoniku, prodaje ga prestolonasledniku UAE
19.08.2013 Beograd

Vlada Srbije kupila hotel na Kopaoniku, prodaje ga prestolonasledniku UAE

Vlada Srbije kupila hotel na Kopaoniku, prodaje ga prestolonasledniku UAE
Hotel Jugobanke na Kopaoniku prodat je Direkciji za imovinu Srbije za skoro 2,1 milion evra, što je 60 odsto manje od cene koju je procenio sudski veštak, rečeno je danas agenciji Beta u Agenciji za osiguranje depozita koja vodi stečaj Jugobanke.

Prodaja je obavljena neposrednom pogodbom, a kupoprodajni ugovor je potpisan u julu između suvlasnika hotela i Direkcije za imovinu Srbije.

Suvlasnici tog hotela su bili Jugobanka iz Beograda, Jugbanka iz Kosovske Mitrovice, Alfa banka, firma Kop star iz Beograda i NLB banka iz Beograda.

Prethodno je bilo pet pokušaja prodaje hotela Jugobanke na Kopaoniku, i to tri puta licitacijom i dva puta tenderom.

"Odmaralište na Kopaoniku je prodato Direkciji za imovinu s ciljem da ga Direkcija proda zainteresovanom strateškom investitoru u turisticke kapacitete Srbije", rečeno je Agenciji za osiguranje depozita.

Po pisanju današnjeg "Blica", hotel Jugobanke na Kopaoniku kupio je prestolonaslednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Muhamed bin Zajed
al Nahjan koji ne namerava da hotel pretvori u rezidenciju, već će biti otvoren za goste, izuzev kad on dolazi da boravi na Kopaoniku. 

U Direkciji za imovinu Srbije Beti danas nisu mogli da potvrde tu informaciju, navodeći da je direktor Direkcije na odmoru. 

Šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan je pre nekoliko meseci boravio na Kopaoniku i obišao hotel Jugobanke koji je u neposrednoj blizini žičare.

"Blic" piše da će šeik ponovo posetiti Srbiju sredinom septembra kada će kompanija iz UAR Mubadala potpisati tri sporazuma sa Vladom Srbije.

Prvi sporazum, po saznanjima tog lista, odnosiće se na Istraživački centar za visoke tehnologije, koji bio bio smešten na jednom delu zemljišta današnjeg PIK-a Zemun, gde bi trebalo da budu izgrađena i fabrike poluprovodnika.

Drugi sporazum Vlada Srbije i Mubadale će regulisati gradnju nove fabrike koja bi proizvodila delove za avione Erbasa i Boinga, a treći ulaganja i gradnju turističkih kapaciteta u Srbiji. 

Mubalada je, kako tvrde izvori "Blica" u Vladi Srbije, zainteresovana i za obnovu turističke infrastrukture u Srbiji, pre svega u planinskim centrima poput Kopaonika ili Stare planine, ali i za gradnju hotela na mestu gde je bombardovana zgrada Generalštaba i za projekat "Beograd na vodi".

 

autor: DJO izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 19.08.2013, 14:07h ljubica

    Taj hotel Jugobanke na Kopaoniku je od kada velicanstveni Mladja Dinkic unisti 4 velike banke bio sto puta na tenderu. I niko nije bio zainteresovan da ga kupi. Iskljucivo zahvaljujuci Vucicu ima novih investicija u Srbiji.

E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side