Više od 100 privrednika iz Srbije na sajmu privrede u Tirani
20.11.2019 Beograd

Više od 100 privrednika iz Srbije na sajmu privrede u Tirani

Više od 100 privrednika iz Srbije na sajmu privrede u Tirani Foto: Novi magazin / VV
Na Međunarodnom sajmu privrede u Tirani, koji se održava od 23. do 26. novembra, učestvovaće više od 100 privrednika iz Srbije, najavila je danas Privredna komora Srbije.

Na toj manifesaciji će u okviru nacionalnog paviljona Srbije, pod sloganom "New Energy - New Solutions", svoje prozvode i usluge predstaviti 23 kompanije.

Nastup izlagača u Tirani organizuju Privredna komora Srbije i Razvoja agencija Srbije, u cilju jačanja saradnje privreda dveju zemalja i pokretanje novih poslova.

U okviru programskog dela sajma, PKS i RAS u saradnji sa Evropskom mrežom preduzetništva (EEN mreža) organizovaće 24. novembra direktne susrete privrednika, kako bi povezala dobavljače, kupace i partnere.

"Sajam se održava u trenutku kada Srbija i Albanija, zajedno sa Severnom Makedonijom, realizuju inicijativu za uspostavljanje snažnijeg ekonomskog povezivanja u regionu uspostavljanjem zajedničkog ekonomskog prostora", navela je PKS u saopštenju.

Istaknuto je da je interes privreda u regionu da se obezbedi lakši protok robe, ljudi, usluga i kapitala, kako bi se unapredila konkurentnost.

Blizina tržišta, slični interesi i potrebe proizvođača i potrošača dodatno podstiču regionalno povezivanje, što doprinosi dugoročnoj stabilizaciji regiona i ubrzavaju procesa pristupanja Evropskoj uniji, ocenila je PKS.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja