Vesna Aleksić novi direktor Poreske uprave?
09.07.2011 Beograd

Vesna Aleksić novi direktor Poreske uprave?

Vesna Aleksić novi direktor Poreske uprave?
Kandidati za novog direktora Poreske uprave su Vesna Aleksić, glavna inspektorka Poreske policije i Dragan Ristivojević, prvi čovek regionalnog centra Poreske uprave Beograd.

Vesna Aleksić je, kako saznaje Novi magazin, za sada najozbiljniji kandidat za ovu funkciju.

Aleksićeva, koja je bila i zamenik direktora ove institucije bliska je Demokratskoj stranci (DS), kojoj po koalicionom sporazumu pripada ova funkcija. Upućeni veruju da su moguća i iznenađenja i da dobre šanse da bude prvi čovek Poreske uprave ima i Dragan Ristivojević direktor regionalnog centra Poreske uprave Beograd.

Ristivojević je član DS-a, a u ovom trenutku ima snažnu podršku beogradskog krila vladajuće stranke.

Dosadašnji direktor, Dragutin Radosavljević predložen je za člana Komisije za hartije od vrednosti a njegov izbor treba da budu potvrđen na tekućem skupštinskom zasedanju.

Kako saznajemo, bilo je ozbiljnih primedbi na njegov rad. Domaći privrednici žalili su se na rad ove institucije dok je istovremeno MMF imao primedbe na reformu poreske administracije.

Radosavljević će međutim, kao jedan od rukovodilaca u Komisiji primati zaradu od 190.000 do 390.000 dinara. Prema podacima iz Informatora o radu Komisije, to su iznosi koji su u maju ove godine isplaćeni na ime zarada funkcionerima Komisije.

Radosavljević je, prema podacima za sajta Agencije za borbu protiv korupcije kao direktor Poreske uprave primao platu od 139.000 dinara.

autor: Jelena Aleksić izvor: Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 22.07.2011, 01:24h verica (9)

    Pitam nadlezne, da li to znaci da ce novi direktor za saradnike sirom Srbije izabrati postene radnike.Poreska uprava Nis po mom misljenju prednjaci u lopovlucima

enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side