Večeras otvaranje dela obilaznice oko Beograda
03.05.2012 Beograd

Večeras otvaranje dela obilaznice oko Beograda

Večeras otvaranje dela obilaznice oko Beograda
Novih 15,5 kilometara obilaznice oko Beograda, na Koridoru 10, biće večeras otvoreno za saobraćaj, najavio je danas direktor Puteva Srbije Zoran Driobnjak.

Večeras će za saobraćaj biti otvoren deo od Batajničke petlje do Dobanovaca, dug oko 10 kilometara, na kojem je izgrađen pun profil autoputa, sa po dve trake i zaustavnom u svakom smeru.

Biće otvorena i deonica od oko 5,5 kilometara od petlje Orlovača na Ibarskoj magistrali do kružnog puta, uključujući i tunel Straževica.

Drobnjak je prilikom obolaska završnih radova kazao da je u izgradnju 40 kilometara obolaznice do sada uloženo oko 300 miliona evra i da je za završetak punog profila autoputa na toj deonici potrebno još 250 miliona evra.

On je kazao da bi naredna vlada trebalo da ratifikuju ugovor o kreditu sa Evropskom investicijnom bankom od 80 milona ewvra, kao i da je potrebno pronaći još 170 miliona evra.

Prema njegovim rerčima, obilaznica bi mogla da bude završena za dve godine.

Na Beogradskoj obilaznici preostalo je da se uradi još sedam kilometara puta od Straževice do Bubanj potoka kako bi se obilaznica spojila sa autoputem Beograd-Niš, kod naplatne rampe.

Gradnja obilaznice oko Beograda počela 1990. godine da bi ubrzo nakon toga radovi bili zaustavljeni, a ponovo su nastavljeni 2006. godine.

autor: AM izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side