13.02.2019 Beograd

Vansi: Cilj je 15 miliona putnika godišnje na beogradskom aerodromu

Vansi: Cilj je 15 miliona putnika godišnje na beogradskom aerodromu Foto: prtscr ytb
Cilj koncesionara beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla" je 15 miliona putnika godišnje, rekao je za današnje "Večernje novosti" generalni direktor Vansi koncesije i predsednik koncesiona, kompanije Vansi erports Nikola Notbar.

Francuska kompanija Vansi erports je od decembra prošle godine preuzela upravljanje beogradskim aerodromom na rok od 25 godina, za šta je platila jednokratnu koncesionu naknadu od 501 miliona evra.

"Imamo velika očekivanja za Aerodom 'Nikola Tesla'. Pored sopstvenih napora porast saobraćaja zavisi i od određenog broja makroekonomskih parametara nad kojima nemamo kontrolu. Stoga je komplikovano dati tačnu cifru o očekivanom porastu broja putnika za sledećih pet ili 10 godina. Međutim, naša ambicija je da dostignemo prag od 15 miliona putnika do kraja koncesije", rekao je Notbar.

On je naveo da je u interesu beogradskog aerodoma da nacionalna avio-kompanija Er Srbija bude uspešna.

"Cilj kompanije Vansi je da radimo zajedno sa Er Srbijom i da ta saradnja bude ključni deo naše strategije razvoja aerodroma. Jedna o naših glavnih ciljeva jeste da unapredimo poslovne uslove aerodroma kako bo omogućili Er Srbiji da ponudi nove linije kao deo svoje strategije stvaranja čvorišta", kazao je Notbar.

Ambiciozni planovi razvoja beogradskog aerodorma, po njegovim rečima, uključuju koncept integrisanog rada terminala uz povećani kapacitet i bolju opštu atmosferu u okviru terminala.

"Sprovećemo i radove na manevarskim površinama aerodroma koji se odnose na dodatne platforme za avione, novu poletno-sletnu stazu, nove rulne staze i rehabilitaciju postojeće poletno-sletne staze. Biće izgrađeni novi komunalni objekti kako bi aerodrom bio efikasnijii u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine, kao što su novo postrojenje za obradu otpadnih voda i solarni paneli", rekao je Notbar.

Kompanija Vansi erports će danas na beogradskom Aerodromu obeležiti početak koncesije, a svečanosti će prisustvovati premijerka Ana Brnabić.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Novosti: Folksvagenu ponuđena lokacija u Inđiji Novosti: Folksvagenu ponuđena lokacija u Inđiji

  Srbija je nemačkom automobilskom gigantu Folksvagenu ponudila lokaciju za izgradnju fabrike u Inđiji, kao i to da jedna od linija budućeg beogradskog metroa saobraća do Inđije kako bi i Beograđani mogli da rade u pogonima te fabrike, saznaju Večernje novosti.

 • Demostat: Uveliko kasni i izgradnja Koridora 11 Demostat: Uveliko kasni i izgradnja Koridora 11

  Izgradnja Koridora 11, kao što je to bio slučaj i sa Koridorom 10, uveliko kasni, a stručna javnost smatra da su osnovni razlozi za to rđave pripreme radova i projektne dokumentacije, eksproprijacija koja nije obavljena na vreme, nerealna obećanja data iz političkih razloga, ali i nepostojanje domaće građevinske operative, ocenjuje portal Demostat.

 • Brnabić: Mir i stabilnost najvažniji preduslovi za privredni rast Brnabić: Mir i stabilnost najvažniji preduslovi za privredni rast

  Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas na Jahorina ekonomskom forumu (JEF) da su stabilnost i mir najvažniji preduslovi za značajan privredni rast i jaku ekonomiju.

 • Mali: Na samitu u Pekingu potpisaćemo više od 10 sporazuma Mali: Na samitu u Pekingu potpisaćemo više od 10 sporazuma

  Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će delegacija Srbije, tokom učešća na predstojećem samitu "Jedan pojas - jedan put" u Pekingu, potpisati više od 10 sporazuma sa kineskim partnerima.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side