21.09.2018 Beograd

Uručeni sertifikati prvim digitalnim konsultantima u Srbiji

Uručeni sertifikati prvim digitalnim konsultantima u Srbiji
Prvim digitalnim konsultantima u Srbiji koji će pomagati u digitalnoj transformaciji malim i srednjim preduzećima danas su dodeljene diplome u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Diplome su dobila 22 sertifikovana konsultanta, koji će pomagati preduzećima u unapređenju komunikacije sa potencijalnim i sadašnjim kupcima, planiranju finansiranja, podizanju profitabilnosti i kvaliteta marketinških aktivnosti kroz digitalnu transformaciju.

Savetnik predsednika Privredne komore Mihailo Vesović ukazao je da će konsultanti u naredna dva meseca, sa najmanje dve kompanije, održati radionice i izraditi digitalnu mapu puta, "kako bi digitalna transformacija dobila strateški pristup".

"Ovaj projekat biće nastavljen i sledeće godine, a težnja je da se proširi na mnogo veći broj malih i srednjih preduzeća i pređe na višu fazu, a to je podrška kompanijama u implementaciji tehnologija", rekao je Vesović.

Konsultanti koji su dobili sertifikate prošli su obuke i usmenu proveru znanja pred komisijom WIFI Centra za podršku malim i srednjim preduzećima Austrijske federalne privredne komore.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side