07.11.2018 Beograd

U Srbiji dogodine reforma Poreske uprave i sistema oporezivanja

U Srbiji dogodine reforma Poreske uprave i sistema oporezivanja Foto: Beta / Miloš Miškov
Ministar finansija Srbije, Sinisa Mali, izjavio je danas da je cilj Vlade da 2019. bude godina reforme Poreske uprave i sistema oporezivanja.

"Prioritet je reforma Poreske uprave i poreskog sistema", rekao je Mali na predstavljanju "Bele knjige 2018" Saveta stranih investitora u Srbiji u kojoj su preporuke za poboljšanje uslova za poslovanje.

On je kazao da se mesecima radilo na tome da se utvrdi koje su manjkavosti i nedostaci sistema oporezivanja.

Istakao je i da se priprema set zakona kojima će biti smanjeno opterećenje na zarade i uveden veliki broj poreskih podsticaja.

"Cilj vlade Srbije za 2019. godinu je da održimo i pokušamo da ubrzamo stopu rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP), rekao je Mali.

Predviđeno je, kako je dodao, da republički budžet u 2019. ima kontrolisani deficit od 0,5 odsto BDP-a i nikad veće kapitane investicije.

"Namera je da kroz javna ulaganja podstaknemo stopu rasta", rekao je Mali.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Evro danas 118,27 din Evro danas 118,27 din

  Dinar je danas oslabio prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs je 118,2777 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Vlada usvojila predlog zakona o budžetu za 2019. godinu Vlada usvojila predlog zakona o budžetu za 2019. godinu

  Vlada Srbije na današnjoj sednici usvojila je Predlog zakona o budžetu za 2019. godinu, koji predviđa ukupne prihode od oko 1.250 milijardi dinara, dok su za 20 milijardi više planirani rashodi i izdaci.

 • Reno zadržao Gona za direktora i pored hapšenja u Japanu Reno zadržao Gona za direktora i pored hapšenja u Japanu

  Francuski proizvođač automobila Reno saopštio je da su odlučili da zadrže Karlosa Gona za generalnog direktora kompanije iako je uhapšen u Japanu pod optužbama za zloupotrebu imovine partnerske kompanije Nisan i lažno prijavljivanje prihoda.

 • Evro sutra 118,37 dinara Evro sutra 118,37 dinara

  Dinar će u sredu oslabiti prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 118,3704 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Belex2018
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side