U Nišu se punom parom proizvode jedino hrana i cigarete
06.04.2020 Beograd

U Nišu se punom parom proizvode jedino hrana i cigarete

U Nišu se punom parom proizvode jedino hrana i cigarete Foto: Beta/Saša Đorđević
U Nišu "punom parom" rade proizvođači prehrambenih proizvoda i fabrika duvana "Filip Moris", dok ostali uglavnom ne rade, izjavio je danas direktor Regionalne privredne komore Niš Aleksandar Milićević.


Prema njegovim rečima, auto industrija uglavnom ne radi, dok tekstilci masovno prekidaju proizvodnju jer nemaju više porudžbina.

"Situacija se menja stalno, neki prestaju, neki počinju da rade, ali je više onih koji prestaju da rade. Među onima koji su počeli da ponovo rade je recimo "Džonson elektrik", zahvaljujući narudžbinama iz Kine. Od velikih pogona rade još "Imi" i "Cumtobel", dok "Jura" i "Jura šin von" ne rade", rekao je Milićević agenciji Beta.

Zbog krize izazvane epidemijom koronavirusa, grad Niš je posredstvom Кancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLER), kontaktirao neke od uspešnih firmi koje posluju u Nišu kako bi se uključile u prikupljanje donacija za kupovinu hrane i higijenskih sredstava za najugroženije sugrađane, saopšteno je na zvaničnom gradskom sajtu.

U saopštenju se navodi da su već počele da pristižu prve donacije kompanija na račun grada Niša, a i da sam grad izdavaja značajna sredstava za pružanje pomoći stanovnicima kojima je, u ovim teškim i specifičnim uslovima, ona najpotrebnija.

Svi koji žele i u prilici su da pomognu, sredstva mogu da uplate na namenski račun grada Niša 840-744141843-14 (tekući dobrovoljni transferi od fizičkih i pravnih lica u korist nivoa grada), sa pozivom na broj po modelu 97 87-521.

Oni koji mogu da pomognu u robi, mogu se obratiti na mail kler@gu.ni.rs.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side