U martu počinje iskopavanje u rudniku Čadinje kod Prijepolja
09.02.2018 Prijepolje

U martu počinje iskopavanje u rudniku Čadinje kod Prijepolja

U martu počinje iskopavanje u rudniku Čadinje kod Prijepolja Foto: Pixabay
Engleski gigant "Metalfer" počeće već u martu sa intenzivnim iskopavanjem rude u rudniku Čadinje, a plan je da se u pripremnoj fazi iskopa najmanje 20.000 tona rude, kazao je danas predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović.

"Ruda će za sada biti transportovana do Gornjeg Milanovca gde će u flotaciji tamošnjeg Rudnika olova i cinka biti organizovano izdvajanje metala čiji se ukupan procenat bakra, olova, cinka, zlata i srebra kreće oko sedam odsto, znatno iznad procenta rude u Boru koji je decenijama u eksploataciji", kazao je Zindović agenciji Beta.

Predsednik Grupe "Metalfer" Branko Zečević rekao je da "nije vreme za dugačke priče već za efikasan rad".

"'Metalfer' intenzivno radi na razvoju planova za otvaranje rudnika na lokalitetu Čadinje. Planira se podzemna eksploatacija koja neće negativno uticati na okolinu i otvaranje 80 do 100 radnih mesta", kazao je Zečević i dodao da će više detalja o tom projektu dati u maju, do kada će sve ono što planiraju biti provereno u praksi.

Grupa "Metalfer" osnovana je u Londonu 1993. godine, a u Srbiji je prisutna od 2002. godine i od tada je postala jedan od najvećih proizvođača čelika i nosilac rudarskih projekata u regionu.

Grupa je 2008. godine, iskoristivši poziciju jednog lokalnog proizvođača čeličnih armaturnih šipki, u Sremskoj Mitrovici izgradila "Metalfer Steel Mill", od kada je fokus poslovanja prebačen u region Balkana uz paralelan razvoj srodnih operacija u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni.
 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (3) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 10.02.2018, 13:15h Zarko (3)

    Ma kakav crni London on je tamo radio za drugu firmu ukrao im pare, došao ovde pa na namestenom tenderu uzeo valjaonicu, i sad iznajmljuje za sitne pare bankrotiranu malu zelezaru u Mitrovici, sve sami biznismeni embarga....

  • 10.02.2018, 13:09h Ivana

    Hoce li i oko Prijepolja trovati ljude kao i u okolini Mitrovice? Pitam... onako bezveze...

  • 10.02.2018, 12:08h Pera (1)

    Engleski gigant? Ili preverant iz mitrovica?

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side