Tržište telekomunikacija vredno 1,5 milijardu evra
14.09.2011 Beograd

Tržište telekomunikacija vredno 1,5 milijardu evra

Tržište telekomunikacija vredno 1,5 milijardu evra
Vrednost tržišta telekomunikacija u Srbiji je 1,5 milijardi evra, što je pet odsto bruto domaćeg proizvoda, objavila je danas Republička agencija za telekomunikacije.

Na Odboru za saobraćaj i veze Skupštine Srbije, koji je usvojio godišnji izveštaj o radu Ratela za 2010. godinu, direktor te agencije Milan Janković je istakao da je izvršena liberalizacija svih devet segmenata tržišta telekomunikacija.

On je rekao da je "prošle godine registrovan 191 internet provajder i da će na osnovu analize tržišta biti određen dominantan operater".

Janković je naveo i da je najveća investicija prošle godine bio Telenor koji je dobio drugu licencu za fiksnu telefoniju.

"Izvršen je rebalans tarifa u fiksnoj telefoniji i uvedena prenosivost broja u mobilnim mrežama", kazao je direktor Ratela, dodajući da su od jula ove godine kada je uvedena prenosivost, preneta 11.224 broja.

On je kazao da su dodeljene i dve CDMA licence za bežičnu fiksnu telefoniju.

"Sarađujemo sa Republičko radijodifuznom agencijom i prema njihovim podacima, prošle godine je registrovano 154 televizijskih i 349 radio stanica", kazao je Janković i dodao da je predviđena digitalizacija televizije.

autor: ZM izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side