05.10.2018 Beograd

Trivan podržao kandidaturu Beograda za Zelenu prestonicu Evrope

Trivan podržao kandidaturu Beograda za Zelenu prestonicu Evrope Foto: PrtScn
Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan podržao je danas kandidaturu Beograda za Zelenu prestonicu Evrope, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Ako nema ekološke svesti među građanima, grad nikada nećemo očistiti. Beograd je dobar primer da svaki korak koji smo uradili u zaštiti životne sredine ima svoje rezultate", rekao je Trivan na konferenciji za izradu strateških dokumenata i akcionih planova za održive izvore energije i plana za Beograd - zeleni grad.

Trivan je kazao da se u Beogradu poslednjih godina vredno radi na poboljšanju životne sredine i da taj grad zaslužuje titulu Zelene prestonice kojom mogu da se pohvale najveći ekološki gradovi Evrope.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da se Beograd kreće u pravcu klimatskih promena i korišćenja održivih razvoja energije.

"Ideja je da se smanji emisija gasova sa efektom staklene bašte i ugljen-dioksida koji predstavljaju najveće faktore zagađenja vazduha. Akcioni planovi grada Beograda sa tim ciljem značajno će doprineti Poglavlju 27 u pregovorima sa EU", kazao je Radojičić.

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević rekao je da će Beograd sledeće godine imati 80 elektro autobusa čime će grad postati zdraviji i kvalitetniji.

"Beograd tako postaje jedini grad u regionu koji je prešao na javni prevoz na elektro pogon u centru grada", kazao je Nikodijević.

 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Blic: Menjačnice iz Zemuna kupuju Jubmes banku Blic: Menjačnice iz Zemuna kupuju Jubmes banku

  Kompanija "Аltapay Group" iz Zemuna ispunila je uslove za kupovinu Jubmes banke i važi za njenog najizvesnijeg kupca, objavljeno je danas na sajtu "Blica".

 • Nikolić obišao dve fabrike u Kini i razgovarao o saradnji sa Srbijom Nikolić obišao dve fabrike u Kini i razgovarao o saradnji sa Srbijom

  Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić obišao je kinesku kompaniju Sunlon Group, koja je kineski lider u oblasti proizvodnje, prerade, prodaje poljoprivrednih proizvoda i stočarstvu, kao i Sinopharm International, najveću kinesku zdravstvenu kompaniju koja je prva u Кini a šesta u svetu po proizvodnji i distribuciji lekova i medicinske opreme.

 • Potpisani sporazumi sa Kinom o izgradnji više infrastrukturnih projekata u Srbiji Potpisani sporazumi sa Kinom o izgradnji više infrastrukturnih projekata u Srbiji

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisala je danas u Pekingu više sporazuma o saradnji između Srbije i Кine za realizaciju projekata u drumskom i železničkom saobraćaju.

 • Evro danas 118,03 dinara Evro danas 118,03 dinara

  Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 118,0364 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side