05.10.2018 Beograd

Trivan podržao kandidaturu Beograda za Zelenu prestonicu Evrope

Trivan podržao kandidaturu Beograda za Zelenu prestonicu Evrope Foto: PrtScn
Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan podržao je danas kandidaturu Beograda za Zelenu prestonicu Evrope, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Ako nema ekološke svesti među građanima, grad nikada nećemo očistiti. Beograd je dobar primer da svaki korak koji smo uradili u zaštiti životne sredine ima svoje rezultate", rekao je Trivan na konferenciji za izradu strateških dokumenata i akcionih planova za održive izvore energije i plana za Beograd - zeleni grad.

Trivan je kazao da se u Beogradu poslednjih godina vredno radi na poboljšanju životne sredine i da taj grad zaslužuje titulu Zelene prestonice kojom mogu da se pohvale najveći ekološki gradovi Evrope.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da se Beograd kreće u pravcu klimatskih promena i korišćenja održivih razvoja energije.

"Ideja je da se smanji emisija gasova sa efektom staklene bašte i ugljen-dioksida koji predstavljaju najveće faktore zagađenja vazduha. Akcioni planovi grada Beograda sa tim ciljem značajno će doprineti Poglavlju 27 u pregovorima sa EU", kazao je Radojičić.

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević rekao je da će Beograd sledeće godine imati 80 elektro autobusa čime će grad postati zdraviji i kvalitetniji.

"Beograd tako postaje jedini grad u regionu koji je prešao na javni prevoz na elektro pogon u centru grada", kazao je Nikodijević.

 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Konsolidacija bankarskog tržišta Srbije Konsolidacija bankarskog tržišta Srbije

    Talas preuzimanja koji je zapljusnuo bankarsko tržište Srbije s jedne strane je sasvim očekivan, a sa druge potpuno neočekivan.

  • Evro sutra 118,31 dinara Evro sutra 118,31 dinara

    Dinar će sutra ojačati prema evru za 0,1 odsto, i zvanični srednji kurs biće 118,3178 dinar za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

  • Ministarstvo: Smanjen rad na crno u građevinarstvu u 2018. Ministarstvo: Smanjen rad na crno u građevinarstvu u 2018.

    Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da je u prva tri kvartala 2018, u oblasti građevinarstva zabeležena 54 slučaja rada na crno, što je dva i po puta manje nego u istom periodu lane, kad je zabeležen 141 takav slučaj kod firmi koje se nalaze na "crnoj i beloj listi" tog ministarstva.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Belex2018
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side