18.01.2019 Beograd

Tomislav Nikolić: Zajednička proizvodnja sa Kinom za treća tržišta

Tomislav Nikolić: Zajednička proizvodnja sa Kinom za treća tržišta Foto: PrtScn
Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić izjavio je danas da će taj Savet u narednom periodu podsticati zajedničku proizvodnju sa Kinom za treća tržišta.

"Srbija ima kvalifikovanu i kvalitetnu radnu snagu, otvoreno tržište sa mnogim zemljama sveta i spremna je za uspešnu saradnju sa Kinom", rekao je Nikolić u razgovoru sa delegacijom pekinškog instituta WANLI Think Tank na čelu sa generalnim sekretarom Džao Jueom o novoj fazi ekonomske saradnje sa Kinom.

Kako je saopštio Nacionalni savet, Džao Jue je izjavio da je ideja da se osnuje zajednička baza podataka u cilju promovisanja svih projekata koje dve zemlje planiraju da sprovedu.

"Projekti na kojima možemo raditi sa Srbijom odnose se na tehnologiju uzgoja sadnica, tehologiju elemenata za proizvodnju stočne hrane. Spremni smo da primenimo najsavremeniju tehnologiju u solarnoj proizvodnji električne energije", rekao je Džao Jue

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Antić: U Bugarskoj počela izgradnja gasovoda prema Srbiji Antić: U Bugarskoj počela izgradnja gasovoda prema Srbiji

    Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić obišao je danas, sa predsednikom bugarske vlade Bojkom Borisovim i ministarkom energetike Temenuškom Petkovom, radove na teritoriji opština Iskar, Kneža i Orjahovo, koji predstavljaju početak izgradnje dela gasovoda prema bugarsko-srpskoj granici.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side