17.08.2018 Kikinda

Tender za prodaju MSK iz Kikinde proglašen neuspešnim

Tender za prodaju MSK iz Kikinde proglašen neuspešnim Foto: print screen
Ministarstvo privrede Srbije objavilo je danas da je tender za prodaju Metanolsko-sirćetnog kompleksa (MSK) iz Kikinde bio neuspešan jer nije stigla nijedna prijava za ušešće u tom postupku.

Tender je objavljen krajem maja a na prodaju je bilo ponuđeno 99,9 odsto kapitala MSK čija je početna cena bila 24,4 miliona evra, što je 50 odsto ukupne procenjene vrednosti.

Za kupovinu MSK mogle su da se nadmeću domaće i strane firme koje se bave hemikalijama i imaju prihod od najmanje 150 miliona evra u poslednjoj poslovnoj godini. Na tender za prodaju MSK, objavljenom u decembru 2017. godine, takođe nije stigla nijedna ponuda, iako je tendersku dokumentaciju otkupio i preuzeo kiparski holding Kronospan ćemical Ltd, ali nije dostavio obavezujuću ponudu.

Početna cena za prodaju 100 odsto kapitala MSK tada je bila 38,5 miliona evra, što je iznosilo 100 odsto procenjene vrednosti. Većinski vlasnik MSK je Srbijagas, koji ima oko 88,2 odsto kapitala. MSK radi od 1987. godine, zapošljava oko 530 radnika i izvozi 95 odsto metanola koji proizvodi.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Festival Srpske Trpeze
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side