Tabaković razgovarala s predstavnicima američke delegacije
23.09.2020 Beograd

Tabaković razgovarala s predstavnicima američke delegacije

Tabaković razgovarala s predstavnicima američke delegacije Foto: Novi Magazin/SA
Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković danas je u razgovoru s predstavnicima američke delegacije rekla je da nema dileme da je cilj SAD jačanje regionalne saradnje

U američkoj delegaciji su bili predstavnici Finansijske korporacije SAD za međunarodni razvoj (DFC), Izvozno-uvozne banke SAD i predstavnici Ambasade SAD u Srbiji, koji su istakli da je rad i doprinos NBS izuzetno važan za uspeh Srbije, navela je u saopštenju NBS.

Potvrdili su da je predsednik SAD Donald Tramp "izuzetno posvećen" tome da dogovor Srbije i Kosovaa potpisan u Vašingtonu početkom septembra, "realizuje na najbolji mogući način" i da "nova ekonomska saradnja... donese što više novih radnih mesta".

Na sastanku u NBS je ocenjeno da je ključni zadatak razvoj i da će realizacija planiranih projekta biti uspešnija u meri u kojoj se u Srbiji omogući jačanje infrastrukture i privrede, a posebno otvaranje novih radnih mesta.

NBS je istakla da će ona biti važan oslonac na tom putu, čuvajući monetarnu i finansijsku stabilnost.

Ventralna banka je podsetila da je Stejt department u nedavnom izveštaju o uslovima poslovanja i investicionoj klimi za 2020. godinu u više od 170 zemalja i tržišta, za Srbiju konstatovao da je investiciona klima popravljena, čemu su doprinele makroekonomske reforme, ojačana finansijska stabilnost, povećana fiskalna disciplina i napredak u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side