Tabaković: Poslovno okruženje stimulativno, stvorene dobre osnove za održiv rast
20.05.2019 Beograd

Tabaković: Poslovno okruženje stimulativno, stvorene dobre osnove za održiv rast

Tabaković: Poslovno okruženje stimulativno, stvorene dobre osnove za održiv rast Foto: print screen
Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković istakla je danas, tokom sastanka sa predstavnicima Svetske banke, da je ekonomsko okruženje u Srbiji stimulativno za poslovanje, kao i da su stvorene dobre osnove za održiv rast i razvojne aktivnosti.

Na sastanku održanom u Narodnoj banci Srbije, bilo je reči o realizaciji aktuelnih zajedničkih projekata, kao i o budućoj saradnji, navedeno je u saopštenju NBS.

Kako je istakla guvernerka, svim svojim aktivnostima, direktno i indirektno, NBS radi na podsticanju konkurencije i jačanju konkurentnosti. 

Кada je reč o inovacijama, dodala je, Srbija pokazuje da može da stane rame uz rame sa razvijenim zemljama, a centralna banka svoj doprinos, između ostalog, daje i radeći na stvaranju modernog i inkluzivnog tržišta plaćanja male vrednosti. 

Prema njenim rečima, NBS stvara sigurnu i efikasnu infrastrukturu za plaćanja, kao i širok spektar platnih instrumenata i usluga prilagođene potrebama građana i privrede i sa tim ciljem je u oktobru prošle godine pušten u rad i najsavremeniji način plaćanja u svetu – sistem instant plaćanja. 

"Upravo to su oblasti na kojima će i u narednom periodu centralna banka raditi kako bi se olakšalo poslovanje i poslovni ambijent učinio još atraktivnijim", naglasila je Tabaković. 

U saopštenju je navedeno da je na sastanku ocenjeno da je Srbija rezultatima dokazala da zaslužuje punu podršku svih partnera i da su spremni da se uključe u sve oblasti saradnje, jer Srbija ima potencijal za stope rasta od sedam odsto i u kratkom roku.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side