21.04.2017 Beograd

Svetska banka za Puteve Srbije daje 60 miliona evra

Svetska banka za Puteve Srbije daje 60 miliona evra Foto: freeimages
Državni sekretar Ministarstva građevinarstva Miodrag Poledica razgovarao je sa šefom Kancelarije Svetske banke u Srbiji Tonijem Verheijenom o dinamici realizacije projekata iz resora Ministarstva, posebno za finansiranje JP "Putevi Srbije" sa 60 miliona evra, saopšteno je danas.

Svetska banka, kako je navedeno u saopštenju Ministarstva građevinarstva, taj novac izdvaja za projekat održavanja puteva po učinku od 2017. do 2019. godine, ali i za reformu u sektoru puteva po ugledu na reformu železničkih preduzeća.

Predstavnici Svetske banke, kako se navodi u saopštenju, pohvalili su reformu u železničkom sektoru koja je bila uspešna i transparentna.

Poledica je Verheijenu predstavio i dinamiku realizacije projekata na drumskom Koridoru 10, kao i dinamiku rehabilitacije putne mreže u Srbiji, za deonice koje finansira Svetska banka.

autor: MŽ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Različiti rezultati indeksa na Vol stritu, cene nafte rastu Različiti rezultati indeksa na Vol stritu, cene nafte rastu

    Indeksi na Vol stritu i najvećim svetskim berzama danas su imali različite rezultate, posle stabilizacije cene nafte i najnovijeg istraživanja o ekonomskom rastu u evrozoni.

  • Evro danas 121,75 dinara Evro danas 121,75 dinara

    Dinar je danas zadržao približno istu vrednost prema evru i zvanični srednji devizni kurs je 121,7544 dinara za jedan evro, što je najjača vrednost domaće valute u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

  • Merošina: Zbog malih prinosa nikad kraća berba višanja Merošina: Zbog malih prinosa nikad kraća berba višanja

    Berba višanja na području opštine Merošina, koja je počela prošle sedmice, prema predviđanju voćara biće završena za desetak ili 15 dana jer je ovogodišnji rod duplo manji od prosečnog.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side