19.03.2017 Vašington

Svetska banka izdvaja oko 57 milijardi dolara za Afriku

Svetska banka izdvaja oko 57 milijardi dolara za Afriku Foto: Beta/AP
Svetska banka saopštila je večeras da će izdvojiti oko 57 milijardi dolara za investicije u naredne tri godine u potsaharskom delu Afrike.


Najveći deo tih sredstava, 45 milijardi dolara izdvojiće agencija za međunarodni razvoj u okviru Svetske banke, koja će davati beskamatne kredite najsiromašnijim zemljama.

Ostala sredstva će takođe biti od Svetske banke, ali od drugih njenih filijala.

Predsednik Svetske banke Džim Jong Kim ove nedelje će posetiti Ruandu i Tanzaniju gde će sa zvaničnicima razgovarati o podršci te međunarodne finansijske organizacije tom delu Afrike.

Svetska banka je odgovorna za obezbeđivanje finansija i davanje saveta zemljama kako bi se osnažio ekonomski razvoj i smanjilo siromaštvo, ali i očuvale međunarodne investicije.

autor: MŽ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Milovanović: Neko priprema neprijateljsko preuzimanje Energoprojekta Milovanović: Neko priprema neprijateljsko preuzimanje Energoprojekta

  Generalni direktor beogradskog Energoprojekta Vladimir Milovanović izjavio je da su sumnjive okolnosti kupoprodaje akcija tog preduzeća na Beogradskoj berzi, što izaziva sumnju da se priprema "neprijateljsko" preuzimanje Energoprojekta.

 • Vlada Hrvatske priprema zakon za pomoć Agrokoru Vlada Hrvatske priprema zakon za pomoć Agrokoru

  Potpredsednica Vlade Hrvatske i ministarka privrede Martina Dalić izjavila je danas da je pri kraju izrada nacrta zakona kojim bi se pomoglo sistemski važnim kompanijama koje ne mogu uredno da otplaćuju svoje dugove, poput Agrokora, a s ciljem zaštite hrvatske ekonomije.

 • Novi krug testiranja kandidata za prekvalifikaciju za IT sektor Novi krug testiranja kandidata za prekvalifikaciju za IT sektor

  Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas da će u nedelju, 26. marta u Beogradu, Nišu i Novom Sadu biti održan drugi krug testiranja 200 kandidata za prekvalifikaciju za IT sektor, kako bi se odabralo prvih 100 koji će pohađati taj program.

 • Kiril Tjurdenjev novi generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev novi generalni direktor NIS-a

  Novi generalni direktor Naftne industrije Srbije (NIS) je Kiril Tjurdenjev, dosadašnji prvi zamenik generalnog direktora NIS-a za preradu i promet, saopštila je danas ta kompanija.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS Side Sajam