19.03.2017 Vašington

Svetska banka izdvaja oko 57 milijardi dolara za Afriku

Svetska banka izdvaja oko 57 milijardi dolara za Afriku Foto: Beta/AP
Svetska banka saopštila je večeras da će izdvojiti oko 57 milijardi dolara za investicije u naredne tri godine u potsaharskom delu Afrike.


Najveći deo tih sredstava, 45 milijardi dolara izdvojiće agencija za međunarodni razvoj u okviru Svetske banke, koja će davati beskamatne kredite najsiromašnijim zemljama.

Ostala sredstva će takođe biti od Svetske banke, ali od drugih njenih filijala.

Predsednik Svetske banke Džim Jong Kim ove nedelje će posetiti Ruandu i Tanzaniju gde će sa zvaničnicima razgovarati o podršci te međunarodne finansijske organizacije tom delu Afrike.

Svetska banka je odgovorna za obezbeđivanje finansija i davanje saveta zemljama kako bi se osnažio ekonomski razvoj i smanjilo siromaštvo, ali i očuvale međunarodne investicije.

autor: MŽ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Evro danas 118,13 dinara Evro danas 118,13 dinara

    Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru u odnosu na petak i zvanični srednji kurs je ;118,1377 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

  • Dragana Mitrović: Još nema trgovačkog rata SAD i Kine, ali može do njega doći Dragana Mitrović: Još nema trgovačkog rata SAD i Kine, ali može do njega doći

    Amerika pokušava da povećanjem uvoznih carina na čelik, aluminijum i druge proizvode iz Kine natera tu zemlju na dobrovoljno smanjenje izvoza u SAD i to još nije trgovački rat, ali može do njega doći, rekla je rukovodilac Centra za studije Azije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu Dragana Mitrović.

  • Evro danas 118,18 dinara Evro danas 118,18 dinara

    Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 118,1870 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
zagreb
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw