23.10.2018 Beograd

Suficit budžeta Srbije na kraju avgusta 36,8 milijardi dinara

Suficit budžeta Srbije na kraju avgusta 36,8 milijardi dinara Foto: Novi magazin/SA
Suficit budžeta Srbije na kraju avgusta ove godine iznosio je 36,8 milijardi dinara jer su prihodi bili 770,8 milijardi a rashodi 734 milijardi dinara, objavilo je danas Ministarstvo finansija Srbije.


U avgustu je zabeležen deficit budžeta u iznosu od 12,3 milijardi dinara jer su u tom mesecu prihodi bili 93,4 milijarde dinara, a rashodi 105,7 milijardi dinara.

Poreski prihodi u avgustu su su iznosili 79 milijardi dinara, a najveći deo je bila uplata PDV-a, 39,5 milijardi, i akciza u 23,1 milijarda dinara.

Naplata neporeskih prihoda iznosila je 13 milijardi dinara, od čega se 2,1 milijarda uplata dividendi od NIS-a.

Priliv donacija iznosio je 1,4 milijardu dinara.

Rashodi budžeta za zaposlene iznosili su 21 milijardu dinara, a transferi organizacijama obaveznog socijalnog osiguranja (fond PIO, RFZO, NSZ, fond SOVO) 15 milijardi dinara.

Na nivou opšte države u periodu januar-avgust ostvaren je fiskalni suficit u iznosu od 41,1 milijardu dinara i primarni fiskalni suficit u iznosu od 122,9 milijardi.

Prema godišnjem planu izvršenja budžeta opšte države, za ovaj period planiran je fiskalni deficit u iznosu od 4,7 milijarde dinara, što znači da je ostvareni rezultat bolji za 45,8 milijarde dinara, istaklo je Ministarstvo finansija.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Blic: Menjačnice iz Zemuna kupuju Jubmes banku Blic: Menjačnice iz Zemuna kupuju Jubmes banku

  Kompanija "Аltapay Group" iz Zemuna ispunila je uslove za kupovinu Jubmes banke i važi za njenog najizvesnijeg kupca, objavljeno je danas na sajtu "Blica".

 • Nikolić obišao dve fabrike u Kini i razgovarao o saradnji sa Srbijom Nikolić obišao dve fabrike u Kini i razgovarao o saradnji sa Srbijom

  Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić obišao je kinesku kompaniju Sunlon Group, koja je kineski lider u oblasti proizvodnje, prerade, prodaje poljoprivrednih proizvoda i stočarstvu, kao i Sinopharm International, najveću kinesku zdravstvenu kompaniju koja je prva u Кini a šesta u svetu po proizvodnji i distribuciji lekova i medicinske opreme.

 • Potpisani sporazumi sa Kinom o izgradnji više infrastrukturnih projekata u Srbiji Potpisani sporazumi sa Kinom o izgradnji više infrastrukturnih projekata u Srbiji

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisala je danas u Pekingu više sporazuma o saradnji između Srbije i Кine za realizaciju projekata u drumskom i železničkom saobraćaju.

 • Evro danas 118,03 dinara Evro danas 118,03 dinara

  Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 118,0364 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side