Stigle 32 ruske mašine za remont pruga
06.05.2014 Beograd

Stigle 32 ruske mašine za remont pruga

Stigle 32 ruske mašine za remont pruga
Ruske građevinske mašine stigle su u Srbiju gde će služiti za remont i izgradnju pruga u okviru modernizacije železničke infrastrukture, koja se finansira iz ruskog kredita od 800 miliona dolara, saopštile su danas Železnice Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, prijem i promocija 32 najsavremenije mašine za demontažu i montažu koloseka ruske kompanije Remputmaš biće organizovan sutra u Rumi.

Navedena mehanizacija biće angažovana najpre na rekonstrukciji i modernizaciji šest deonica na Koridoru 10 ukupne dužine oko 112 kilometara, kao i na pruzi Beograd-Pančevo.

Sredinom 2014. počeće radovi na remontu dve deonice na Koridoru 10, i to: Ruma-Golubinci (17,9 kilometara) i Sopot Kosmajski - Kovačevac (18,4 kilometara).

Krajem 2014. ili početkom 2015. godine počeće radovi na modernizaciji pruge Mala Krsna - Velika Plana (oko 29,5 kilometara).

Tokom 2015. godine počeće remont preostale tri deonice na Koridoru 10: Vinarci-Đorđevo (oko 15 kilometara), Vranjska Banja-Ristovac (oko 17,7 kilometara) i Bujanovac-Bukarevac (oko 13,8 kilometara).

Po završetka radova na Koridoru 10, mehanizacija će biti prebačena na izgradnju nove pruge između Stare Pazove i Novog Sada, kao i na prugu Beograd-Bar kroz Srbiju.

Tokom jula i avgusta ove godine na srpske pruge stići će još preko 70 takvih mašina, što znači da će duž Koridora 10 biti angažovano preko stotinu najsavremenijih ruskih mašina namenjenih za izgradnju koloseka.

Promociji novih građevinskih mašina iz Rusije, prisustvovaće generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović, kao i rukovodstvo firme zadužene za realizaciju ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica RŽD internešnl, čiji su osnivač Ruske železnice.

autor: AM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Kovačević: Srbiji potrebnije direktne strane investicije, nego zaduživanje kod DFC Kovačević: Srbiji potrebnije direktne strane investicije, nego zaduživanje kod DFC

  Srbija treba da traga za direktnim stranim investicijama, a dolazak u Beograd Finansijske korporacije SAD za međunarodni razvoj (DFC), koja će samo kreditima finansirati projekte, znači veće zaduživanje, rekao je danas konsultant za strane investicije Milan Kovačević.

 • Đorđević: Novi propisi za strance koji iz Srbije rade onlajn Đorđević: Novi propisi za strance koji iz Srbije rade onlajn

  Ministar Srbije za rad, Zoran Đorđević, najavio je danas izmene Zakona o zapošljavanju stranaca i Zakona o strancima da bi se obezbdili veći prihodi države od toga što sve veći broj stranaca iz Srbije radi "na daljinu", za firme u drugim zemljama.

 • Mali: U novembru prvi efekti dolaska DFC-a Mali: U novembru prvi efekti dolaska DFC-a

  Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao danas da očekuje da će se u novembru ove godine videti pri efekti dolaska Finansijske korporacije SAD za međunarodni razvoj (DFC) i da SAD nudi milijarde dolara za razvoj srpskih kompanija i infrastrukturne projekte.

 • Mihajlović: Formiran tim koji će 24 sata dnevno raditi sa DFC-om Mihajlović: Formiran tim koji će 24 sata dnevno raditi sa DFC-om

  Mnistarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je sa delegacijom američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) razgovarala o infrastrukturnim projektima važnim za povezivanje Beograda, Prištine i celog regiona, kao i o osnaživanju žena i podršci ženskom preduzetništvu.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side