Stevanović pozvao beloruske privrednike da ulažu u Srbiju
30.01.2019 Beograd

Stevanović pozvao beloruske privrednike da ulažu u Srbiju

Stevanović pozvao beloruske privrednike da ulažu u Srbiju Foto: Beta
Državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Dragan Stevanović pozvao je danas u Minsku beloruske privrednike da ulažu u Srbiju koja je uspešno sprovela reforme zbog čega su uslovi na tržištu dobri.

Kako je prenelo Ministarstvo, na sastanku kojem je prisustvovalo oko 50 privrednika Srbije i Belorusije, Stevanović je kazao da dve zemlje imaju tradicionalno dobre odnose, a samim tim i obostrani interes za značajno unapređenje bilateralne saradnje.

Prema njegovim rečima, u periodu od januara do novembra 2018. godine, obim spoljnotrgovinske razmene je iznosio 122,6 miliona dolara, što je za 33,1 odsto više u odnosu na isti period 2017.

Ministar za antimonopolsko regulisanje i trgovinu Belorusije Vladimir Koltovič, koji je i predsednik beloruskog dela Mešovite komisije, rekao je da ima prostora za povećanje ekonomske saradnje dve zemlje.Navodeći da sastanak predstavlja efikasan teren za razmenu ideja poslovnih krugova dve zemlje, on je istakao da je cilj podrška zajedničkim preduzećima i stvaranje uslova za nove kanale uzajamne saradnje.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side