17.11.2019 Beograd

Stefanović: 600.000 dolara naših para za promociju Privredne komore po Americi

Stefanović: 600.000 dolara naših para za promociju Privredne komore po Americi Foto: Novi magazin/ Đurađ Šimić
Za promociju Privredne komore Srbije u SAD potrošeno je 600.000 dolara, izjavio je danas zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, Borko Stefanović.

"Privredna komora Srbije podstaknuta uspešnom saradnjom sa nemačkom firmom 'Spektra' na organizovanom odvođenju naših medicinskih radnika u Nemačku, odlučila je da sklopi sumnjivi lobistički ugovor s firmom iz SAD koja je se zove 'York Town Solutions'. Za taj ugovor je Privredna komora Srbije platila 600.000 dolara godišnje za promociju Privredne komore u Americi", piše u izjavi Stefanovića.

Napomenuo je da je Danijel Vajdić na čelu te lobističke firme iz Amerike koja gotovo isključivo ima klijente iz Ukrajine.

"Firmu je formirao 2017. godine, to je mala lobistička firma s malim brojem klijenata, mahom iz Ukrajine, plus jedna politička partija iz Libije. I zamislite vi: ta lobistička firma sada predstavlja Privrednu komoru Srbije i Srbiju na američkom tržištu, za 600.000 dolara naših para.

To je kriminal i to će Specijalni tužilac istraživati kada se pravda vrati u Srbiju", rekao je Stefanović.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Skupština Srbije usvojila Zakon o agencijskom zapošljavanju Skupština Srbije usvojila Zakon o agencijskom zapošljavanju

  Skupština Srbije usvojila je danas Zakona o agencijskom zapošljavanju koji će po najavama iz Ministarstva za rad zapošljavanje i boračka pitanja omogućiti maksimalnu zaštitu onih koji se zapošljavaju preko agencija i doprineti smanjenju rada na crno.

 • Bez dogovora o povećanju plata u Pošti Srbije, sastanak radne grupe u ponedeljak Bez dogovora o povećanju plata u Pošti Srbije, sastanak radne grupe u ponedeljak

  Radna grupa koja raspravlja o stanju Pošti Srbije ni u nastavku današnje sednice u Vladi Srbije nije postigla dogovor o povećanju zarada zaposlenih u tom javnom preduzeću, saznaje agencija Beta od radnika koji su u štrajku.

 • Trostruki rekord za Hemofarm Trostruki rekord za Hemofarm

  Hemofarm, regionalni lider u farmaceutskoj industriji, ovu 2019. godinu završava sa maksimalnim učinkom: kompanija je postigla novi rekord u obimu proizvodnje koji je pojačala sa rekordnom brojem proizvoda koji nastaju u njenim pogonima i rekordnom prodajom, istaknuto je na svečanom koktelu koji je Hemofarm upriličio za prijatelje, partnere i saradnike.

 • Bradaš: Pad nezaposlenosti ispod deset odsto više zabrinjava nego što ohrabruje Bradaš: Pad nezaposlenosti ispod deset odsto više zabrinjava nego što ohrabruje

  Pad nezaposlenosti u Srbiji ispod deset odsto treba više da zabrinjava kreatore ekonomske politike nego da ohrabruje zbog deficita radne snage i odsustva političke volje da se takvi trendovi preokrenu, rekla je agenciji Beta Sarita Bradaš iz Fondacije Centar za demokratiju.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side