Srbija sve atraktivnija turistička destinacija sa kvalitetnim hotelima
01.11.2016 Beograd

Srbija sve atraktivnija turistička destinacija sa kvalitetnim hotelima

Srbija sve atraktivnija turistička destinacija sa kvalitetnim hotelima Foto: PKS
Srbiju je za devet meseci ove godine posetilo dva miliona turista, a ostvareno je šest miliona noćenja, što je za 13 procenata više nego prošle godine u istom periodu, izjavila je Dragana Šabić, sekretar Udruženja za turizam PKS, na otvaranju 13. Foruma hotelijera Srbije.

Zahvaljujući ulaganjima velikih svetskih hotelskih lanaca, kao što su Falkensteiner, Radisson blu i drugi, obogaćena je ponuda vrhunskih hotela u Srbiji i Beogradu, koji zadovoljavaju najsavremenije kriterijume i standarde. Očekujemo nastavak investicija u ovaj važan važan deo tirističke privrede, sa tradicijom dugom 170 godina, istakla je Šabić.

 "PKS, kao krovna asocijacija srpske privrede, podržava ovako važnu manifestaciju koja se već osmu godinu  održava, u organizaciji časopisa ‘Turistički svet’, upravo u Komori. Ovaj skup je  prerastao je u tradiciju, dokaz je posvećenosti profesionalizmu i vrhunskim standardima i dobra prilika da se razmene mišljenja, iskustvo, ideje i steknu novi poslovni kontakti. Grupacija Hoteli Srbije u okviru Udruženja za turizam, kroz aktivnu saradnju sa članicama, radi na unapređenju poslovanja u hotelskoj privredi i otklanjanju svih barijera i izazova", istakla je Šabić.

 

Tri važne teme ovogodišnjeg Foruma hotelijera su unapređenje kvaliteta turističke destinacije i njegov uticaj na kvalitet hotelske ponude, neophodnost upravljanja prihodima u modernom hotelijerstvu i edukacija kadrova po meri savremene hotelske industrije, naglasila je  Ljiljana Rebronja, idejni tvorac Foruma.

Forum je u PKS okupio, osim hotelijera, profesore visoko školskih ustanova, studente hotelijerskih fakulteta, kao i predstavnike pratećih industrija. Ugledni predavači i panelisti, gosti iz regiona, ali i Velike Britanije i Španije, razmatrali su važne teme za razvoj i budućnost hotelske industrije, čiji je fokus kvalitet kao neprikosnoveni temelj uspešnosti u ugostiteljstvu i turizmu.

izvor: PKS
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side