22.06.2011 Beograd

Srbija po proizvodnji na nivou siromašnih afričkih zemalja

Srbija po proizvodnji na nivou siromašnih afričkih zemalja
Tek svaki 24. stanovnik Srbije nešto proizvodi, po čemu je Srbija na nivou siromašnih afričkih zemalja i neozbiljno je govoriti o bilo kakvom ubrzanom ekonomskom oporavku i mestu lidera u regionu.

Unija poslodavaca Srbije ocenila je danas da je poražavajući podatak da su samo 301.452 od ukupno 1.770.628 zaposlenih radnika angažovana na poslovima u proizvodnim delatnostima. U srednje razvijenim evropskim zemljama prosek zaposlenih u proizvodnji je od 38 do 44 odsto, a u Srbiji svega 17 odsto.

Dodaje se da su od januara 2009. do kraja prošle godine u Srbiji izgubljena 58.584 radna mesta i da se broj zaposlenih u industriji smanjio za 16 odsto.

Srbiji je potrebna zdrava inicijativa uspešnih pojedinaca iz privrede koji nemaju teret političkog i stranačkog angažovanja, već su spremni da iskustvo stave u funkciju ekonomskog razvoja zemlje. Potrebno je da se privreda, a pogotovo industrija, razvija pod upravljačkom palicom profesionalaca dokazanih u poslovnom svetu, navodi se u saopštenju Unije poslodavaca Srbije.
 

izvor: Fonet
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side