Sloga pita da li će zbog profita Jure cela zemlja u izolaciju
06.04.2020 Beograd

Sloga pita da li će zbog profita Jure cela zemlja u izolaciju

Sloga pita da li će zbog profita Jure cela zemlja u izolaciju
Udruženi sindikati Srbije "Sloga" pozvali su nadležne organe da odmah postupe u skladu sa zakonom i zabrane rad južnokorejskoj kompaniji Jura u Leskovcu jer primorava radnike da nastave rad iako je u pogonu potvrđen slučaj koronavirusa.

"Sloga" traži zabranu obavljanja delatnosti u Juri u bilo kom obimu do daljeg, budući da je u leskovačkom pogonu potvrđen jedan slučaj kovida 19, dok je u poslednja dva dana 74 radnika te kompanije poslato u izolaciju.

"Šta još treba da se desi da ova strana kompanija poznata po ponižavanju radnika i zabrani sindikalnog delovanja, shvati da je u Srbiji gost i da Ustav Srbije i njeni zakoni važe i za nju", pita sindikat u saopštenju.

Navode da ne razumeju današnji potez gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da na sastanku sa rukovodstvom Jure dogovara koliko će radnika raditi na 5.000 metara kvadratnih, kada je propisano da nema okupljanja više od dve osobe i pitaju ko će snositi odgovornost "ako se Leskovac pretvori u novi Lugano?"

Sindikat "Sloga" pitao je predsednika i premijerku Srbije "hoće li zbog pohlepe za
profitom jedne strane firme uvesti 24-časovni policijski čas na teritoriji čitave Srbije i vikati na radnike kako su neodgovorni, jer su radili protiv svoje volje u istoj prostoriji".

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side