Sloga: Od veće cene rada nema ni za litar mleka dnevno
29.09.2014 Beograd

Sloga: Od veće cene rada nema ni za litar mleka dnevno

Sloga: Od veće cene rada nema ni za litar mleka dnevno
Minimalna cena rada, koja je danas uvećana za 5,2 odsto, za javnost je statistika, a za poslodavce još jedan poklon Vlade Srbije, ocena je Udruženih sindikata Srbije 'Sloga'.

"Za radnike je to tužna realnost, jer povećanjem od samo šest dinara po radnom času neće moći da kupe ni litar mleka dnevno za osam sati rada, a kamo li da razmišljaju o nekakvom uvećanju minimalne potrošačke korpe", saopštila je "Sloga".

Ako se još tome doda najavljeno smanjenje plata i penzija, kao i gromoglasna najava potrebe podizanja PDV-a, "Sloga" izražava bojazan da će se zarade u Srbiji u narednom periodu još više obesmisliti, a samim tim i ovo "mizerno" uvećanje koje tek treba da se primenjuje od 1. januara sledeće godine.

Prema oceni sindikata "Sloga", ono što ozbiljno treba da brine je to da je cenu rada Vlada donela jednostrano, takozvanim "presecanjem" i bez saglasnosti socijalnih partnera, odnosno saglasnosti takozvanih reprezentativnih sindikata u Socijalno - ekonomskom savetu (SES).

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" pozvao je reprezentativne sindikate da se odmah povuku iz rada SES-a i da prestanu sa davanjem legitimiteta socijalnom dijalogu koji u Srbiji očigledno više ne postoji.

autor: VS izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side