Siniša Mali sa predstavnicima francuskih i kineskih kompanija o izgradnji metroa
10.06.2019 Beograd

Siniša Mali sa predstavnicima francuskih i kineskih kompanija o izgradnji metroa

Siniša Mali sa predstavnicima francuskih i kineskih kompanija o izgradnji metroa Foto: Beta / Kabinet potpredsednice Vlade
Ministar finansija Srbije Siniša Mali sastao se danas sa predstavnicima francuskih kompanija "Ežis" i "Alstom" i sa predstavnicima kineske kompanije "Pauer Čajna" (Power Ćina), sa kojima je razgovarao o projektu izgradnje metroa u Beogradu.

Na sastanku je razmatrana struktura finansiranja projekta beogradskog metroa, a bilo je reči i o tome na koji način će ove kompanije u njemu učestvovati, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Predstavnici kompanija su istakli da je reč o velikom i važnom projektu, kao i da su otvoreni za međusobnu saradnju, te da je to dobra prilika da ukrste dosadašnja iskustva.

Кompanija "Ežis" nedavno je završila prifizibiliti studiju, u kojoj se procenjuje da će izgradnja prve linije metroa koštati 1,8 milijarde evra, druge linije 2,2 milijarde evra, a plan je da u narednom periodu bude urađena fizibiliti studija.

Mali je podsetio da je ove godine potpisan Memorandum o saradnji u vezi sa realizacijom projekta "Beogradski metro" sa kompanijom "Pauer Čajna", u okviru drugog samita "Pojas i put" u Pekingu, kao i da je 2011. godine kompanija "Alstom" potpisala sa Gradom Beogradom Sporazum o gradnji prve linije metroa.

Podseća se i da je 2014. godine Siniša Mali, kao gradonačelnik Beograda, potpisao  Memorandum o razumevanju o gradnji metroa sa Francuskom.

Sastanku je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica, kao i predstavnici ambasade Francuske u Beogradu.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
 • 10.06.2019, 18:16h miro

  kako vas bre nije sramota od ostatka srbije

Pročitajte i...
 • DW: Posao u Nemačkoj - stručna radna snaga sa Balkana DW: Posao u Nemačkoj - stručna radna snaga sa Balkana

  Više od polovine ljudi sa Zapadnog Balkana koji u Nemačku dolaze da rade po posebnim pravilima za taj region - radi kao stručna radna snaga, pokazuje studija Instituta za istraživanje tržišta rada i poziva (IAB).

 • RSE: Srbija radi na zakonu o kriptovalutama RSE: Srbija radi na zakonu o kriptovalutama

  U Srbiji je počela izrada nacrta zakona o kriptovalutama koji treba da uredi toblast i IT preduzetnicima olakša poslovanje, objavio je Radio slobodna Evropa (RSE).

 • Evro danas 117,58 dinara Evro danas 117,58 dinara

  Zvanični srednji kurs dinara prema evru je danas 117,5845 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 • U Srbiji u julu mesečna inflacija dva odsto U Srbiji u julu mesečna inflacija dva odsto

  U Srbiji su u julu ove godine cene proizvoda i usluga lične potrošnje, kojima se meri inflacija, povećane u proseku za dva odsto u poređenju sa prethodnim mesecom, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side