Sindikati RGZ: Reforma se loše sprovodi, nema mera zaštite od epidemije
02.07.2020 Beograd

Sindikati RGZ: Reforma se loše sprovodi, nema mera zaštite od epidemije

Sindikati Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) danas su ukazali da se reforma te državne institucije ne sprovodi u skladu sa njenim trenutnim kapacitetima i resursima i da u nekoliko gradova u kojima je proglašena vanredna situacija zaposleni u katastrima rade bez ikakvih dodatnih mera zaštite i zaštitne opreme.

U pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sindikati RGZ-a su naveli da ni posle 18 meseci ne mogu da dobiju izveštaj na šta je potrošeno više od 35 milona evra kredita Svetske banke koji je okončan.

Dodaje se da se novim zaduživanjem od 24 milona evra prethodni projekat nastavlja, što, kako tvrde sindikati, pokazuje da uložena sredstva nisu dovela do ostvarenja ciljeva projekta "Upravljanja zemljišnom administracijom’".

"Slučajnost je da su neke firme koje sprovode digitalizaciju RGZ-a u rodbinskim vezama sa predstavnicima Vlade Srbije, ili možda nije", naveli su Jedinstvena organizacija sindikata, Sindikat "Nezavisnost" i Sindikat zaposlenih RGZ-a ASNS.

Istaknuto je i da "famozni e-šalter kao i izdavanje listova nepokretnosti preko javnih beležnika i drugih profesionalnih korisnika neće dati realne efekte".

"Same procedure u RGZ-u su nepotrebno iskomplikovane, tako da je nemoguće obezbediti dnevnu ažurnost katastra i svi koji to tvrde svesno obmanjuju javnost", ističe se u pismu Vučiću.

Sindikati RGZ-a tvrde da među zaposlenima u katastru u Novom Pazaru i drugim mestima ima zaraženih korona vurusom, a da nije organizovan karantin i rad od kuće za rizične grupe zaposlenih.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Er Srbija i Turkiš erlajnz šire saradnju Er Srbija i Turkiš erlajnz šire saradnju

    Srpski nacionalni avio-prevoznik Er Srbija i Turkiš erlajnz postigli su sporazum o proširenju poslovne saradnje kod-šer ugovorom koji će pokrivati destinacije iz saobraćajnih mreža obe kompanije, saopštila je danas Er Srbija.

  • Svetska banka finansira program integrisanog razvoja koridora Save i Drine Svetska banka finansira program integrisanog razvoja koridora Save i Drine

    Svetska banka (SB) objavila je danas da je Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori odobrila 123,2 miliona evra (134 miliona dolara) za prvu fazu programa integrisanog razvoja koridora Save i Drine (SDIP) čiji je cilj da ojača prekograničnu saradnju kroz upravljanje vodnim resursima i da unapredi plovnost vodnog puta i zaštitu od poplave.

  • Vučić: Država do sada pomogla privredu i građane sa 5,8 milijardi evra Vučić: Država do sada pomogla privredu i građane sa 5,8 milijardi evra

    Paket pomoći, koji je država Srbija namenila privredi i građanima, kako bi ublažila posledice pandemije koronavirusa, do sada ukupno iznosi 5,8 milijardi evra, odnosno 12 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), što je jedan od najvećih paketa pomoći koji je neka zemlja pripremila, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side