11.04.2018 Beograd

Sindikat Sloga: Kome će biti prodat plac gde se nalazila fabrika IMT

Sindikat Sloga: Kome će biti prodat plac gde se nalazila fabrika IMT
Sindikat Srbije "Sloga" upitao je danas Vladu Srbije "kome će tajkunu i po kojoj ceni" biti prodato zemljište od 32 hektara na Novom Beogradu ili devet hektara na ekskluzivnom mestu u Dobanovcima, gde su bili pogoni Industrije mašina i traktora (IMT).

"Imamo pravo da kao sindikat sumnjamo da je ovo dobro osmišljeni strateški plan otimanja državnog zemljišta na ekskluzivnim lokacijama, gde će ubrzo umesto nekadašnjeg ponosa srpske i jugoslovenske industrije niknuti ekskluzivni stanovi, hoteli i šoping molovi", naveo je taj sindikat u saopštenju.

Zatraženo je da Vlada Srbije obelodani "celokupni" ugovor o prodaji IMT-a indijskoj kompaniji Tafe.

"Interesuje nas šta je sve prodato i kome u detalj, i da se izjasne kako će i na koji način biti iskorišćena lokacija na kojoj se nalaze fabrička postrojenja IMT-a", navodi se u saopštenju "Sloge".

Ističe se da su sumnje porasle "nakon tvrdnje ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da je Tafe planirao zapošljavanje 800 radnika u Srbiji, što je demantova novi vlasnik".

Sidnikat "Sloga" smatra da je Vlada nije sposobna da se uhvati u koštac sa obnovom srpske industrije i da joj je lakše da "sve proda, a potom netransparento krčmi preostalu imovinu gradana Srbije".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side