11.04.2018 Beograd

Sindikat Sloga: Kome će biti prodat plac gde se nalazila fabrika IMT

Sindikat Sloga: Kome će biti prodat plac gde se nalazila fabrika IMT
Sindikat Srbije "Sloga" upitao je danas Vladu Srbije "kome će tajkunu i po kojoj ceni" biti prodato zemljište od 32 hektara na Novom Beogradu ili devet hektara na ekskluzivnom mestu u Dobanovcima, gde su bili pogoni Industrije mašina i traktora (IMT).

"Imamo pravo da kao sindikat sumnjamo da je ovo dobro osmišljeni strateški plan otimanja državnog zemljišta na ekskluzivnim lokacijama, gde će ubrzo umesto nekadašnjeg ponosa srpske i jugoslovenske industrije niknuti ekskluzivni stanovi, hoteli i šoping molovi", naveo je taj sindikat u saopštenju.

Zatraženo je da Vlada Srbije obelodani "celokupni" ugovor o prodaji IMT-a indijskoj kompaniji Tafe.

"Interesuje nas šta je sve prodato i kome u detalj, i da se izjasne kako će i na koji način biti iskorišćena lokacija na kojoj se nalaze fabrička postrojenja IMT-a", navodi se u saopštenju "Sloge".

Ističe se da su sumnje porasle "nakon tvrdnje ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da je Tafe planirao zapošljavanje 800 radnika u Srbiji, što je demantova novi vlasnik".

Sidnikat "Sloga" smatra da je Vlada nije sposobna da se uhvati u koštac sa obnovom srpske industrije i da joj je lakše da "sve proda, a potom netransparento krčmi preostalu imovinu gradana Srbije".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • NBS: Pušten u rad sistem za instant plaćanja NBS: Pušten u rad sistem za instant plaćanja

  Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je da je danas u Srbiji počeo sa radom sistem za instant plaćanja, koji će raditi neprekidno i omogućavati prenos novčanih sredstava u roku od samo nekoliko sekundi.

 • VOICE: Almeks ore hiljade hektara, a otima državne njive od pančevačkih ratara VOICE: Almeks ore hiljade hektara, a otima državne njive od pančevačkih ratara

  Poljoprivrednici u Pančevu ostali su uskraćeni za najmanje 1.000 hektara državnog zemljišta jer je toliko, umesto njima, dato preduzeću Stari Tamiš, delu Sistema Almeks (Almex) koje je - kršeći zakon - gradskoj komisiji dostavilo netačne podatke o površinama koje ima u vlasništvu, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

 • Miler: Srbija može do turskog toka Miler: Srbija može do turskog toka

  Predsednik Upravnog odobra JAD "Gasprom" Aleksej Miler poručio je da se Srbija može povezati na gasovodm koji do Turske ide preko Crnog mora.

 • Ponovo produžen tender za prodaju Luke Novi Sad Ponovo produžen tender za prodaju Luke Novi Sad

  Ministarstvo privrede Srbije danas je ponovo produžilo rok za dostavljanje ponuda na tender za prodaju 99,4 odsto akcija Luke Novi Sad po početnoj ceni od oko 15,98 miliona evra.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Belex2018
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side