09.07.2019 Beograd

Sindikat Sloga: Drastično povećati minimalac

Sindikat Sloga: Drastično povećati minimalac Foto: Novi magazin/SA
Sindikat Sloga zatražio je danas "drastično povećanje" minimalne cene rada, budući da je sadašnji iznos od 27.000 dinara, kako su ocenili, "mizeran i bedan".

 


U Slozi smatraju da osim povećanja minimalca, mora doći i do ozbiljnih izmena u poreskom sistemu, smanjivanja nameta poslodavcima i jačanja institucionalne borbe protiv sive ekonomije.

"Uvereni smo da samo tako može doći do ozbiljnog ekonomskog prosperiteta, koji bi ujedno bio ozbiljan zamajac privredi i ekonomiji na bazi proizvodnje, kupovine i potrošnje, a ne novih nameta kroz akcize, povećanje cena putarine i struje", piše u saopštenju.

Kako je Sloga navela u saopštenju, najava ministra rada Zorana Đorđevića da postoji prostor za povećanje minimalne cene rada u Srbiji, ohrabruje, međutim iz ovog sindikata smatraju da Đorđević i aktelna vlada "nisu sposobni da to iznesu na pravi način vodeći brigu o interesima i radnika i poslodavaca".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Antić: U Bugarskoj počela izgradnja gasovoda prema Srbiji Antić: U Bugarskoj počela izgradnja gasovoda prema Srbiji

    Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić obišao je danas, sa predsednikom bugarske vlade Bojkom Borisovim i ministarkom energetike Temenuškom Petkovom, radove na teritoriji opština Iskar, Kneža i Orjahovo, koji predstavljaju početak izgradnje dela gasovoda prema bugarsko-srpskoj granici.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side