Segol: Reforme bez socijalnog dijaloga podeliće društvo
06.11.2014 Beograd

Segol: Reforme bez socijalnog dijaloga podeliće društvo

Segol: Reforme bez socijalnog dijaloga podeliće društvo
Generalna sekretarka Evropske konfederacije sindikata Bernadet Segol dolazi danas u Beograd na konferenciiju "Industrijski odnosi i socijalni dijalog EU", sa koje će vlastima u Srbiji uputiti poruku da će reforme bez istinskog socijalnog dijaloga podeliti društvo.


Segol u srpsku prestonicu dolazi nakon nedavnog prijema Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i UGS Nezavisnost u punopravno članstvo u Evropskoj konfederaciji sindikata.

Kako najavljuju sindikati, Segol će govoriti o tome da su dubinske reforme u Srbiji neophodne, ali da ne smeju biti uvedene diktatom vlasti, već u okviru pravog socijalnog dijaloga sa reprezentativnim socijalnim partnerima, i istaći neophodnost očuvanja socijalne dimenzije i socijalne pravde u procesu promena.

Na skupu će biti reči i o tome da vlada, kako navode sindikati, usvaja zakone bez konsultacije, ignorišući Socijalno ekonomski savet.

Prema tvrdnjama sindikata, to je rezultiralo da od aprila do septembra ove godine bude doneto devet zakona bez dogovora sa socijalnim partnerima.

Međunarodna konferencija pod nazivom "Industrijski odnosi i socijalni dijalog u EU" biće održana u prostorijama S S S S, a u pauzi skupa Segol i lideri dva sindikata Ljubisav Orbović i Branislav Čanak, održaće konferenciju za novinare.

autor: VV izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side