13.09.2017 Sarajevo

Šarović: Ledo i Sarajevski kiseljak postaju vlasnici Konzuma u BiH

Šarović: Ledo i Sarajevski kiseljak postaju vlasnici Konzuma u BiH Foto: prtscr ytb
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa sa inostranstvom Mirko Šarović izjavio je danas da će dokapitalizacija Konzuma u BiH, kompanije Ledo iz Čitluka i Sarajevski kiseljak postati većinski vlasnici Konzuma u BiH.

"Dobili smo uveravanja da to neće uticati na buduće poslovanje ove dve važne kompanije", rekao je Šarović posle sastanka sa Antom Ramljakom, poverenikom Vlade Hrvatske za Agrokor.

Šarović je rekao da je na sastanku razgovarano i o statusu radnika Agrokorovih firmi u BiH, pitanje izmirenja obaveza dobavljačima.

On je kazao da se nada da više neće biti velikih otpuštanja radnika Agrokorovih firmi, navodeći da je završeno "vreme velikih otpuštanja radnika (jedna od najugroženijih Agrokorovih firmi u BiH) Velpra", od kojih su neki prešli u Konzum, dok su ostali dobili otpremnine.

Ramljak je rekao da više neće biti otpuštanja radnika u BiH, kao i da je stabilizovano poslovanje Konzuma u ovoj zemlji.

Posle sastanka je saopšteno da je slovenački Merkator počeo preuzimanje 83 prodajna objekta Konzuma u BiH i da bi taj proceš trebalo da bude završen do kraja septembra.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Evro danas 118,14 dinara Evro danas 118,14 dinara

  Dinar danas ima približno istu vrednost prema evru kao juče i zvanični srednji kurs je 118,1454 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Subvencijama nemačkom Kontinentalu država urušava domaće IT kompanije Subvencijama nemačkom Kontinentalu država urušava domaće IT kompanije

  Konsultant za strana ulaganja Milan Kovačević ocenio je da su subvencije Vlade Srbije od 9,5 miliona evra nemačkoj kompaniji "Kontinental" za otvaranje Centra za istraživanje i razvoj napravile štetu domaćim IT kompanijama.

 • Malinari danas kod ministra poljoprivrede Malinari danas kod ministra poljoprivrede

  Predstavnike Asocijacije malinara Srbije primiće danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović na hitan razgovor oko rešavanja problema otkupa i niske cene malina, najavio je predsednik tog udruženja Dobrivoje Radović.

 • Rusija uzvraća na američke tarife na uvoz Rusija uzvraća na američke tarife na uvoz

  Rusija je najavila uzvratne mere u odgovoru na potez Sjedinjenih Država da uvedu uvozne takse na strani čelik i aluminijum.

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side