13.09.2017 Beograd

Ružić sa predstavnicima Svetske banke: Gradimo efikasnu upravu

Ružić sa predstavnicima Svetske banke: Gradimo efikasnu upravu Foto: Beta, Ministarstvo državne uprave
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić rekao je danas na sastanku sa misijom Svetske banke da se Srbija, kroz usvojene strateške dokumente, obavezala da organizuje efikasnu, ekonomičnu i uslužnu javnu upravu i službe.

"Cilj je da javna uprava bude relativno manja, jeftinija i efikasnija i da se time podrži privredni rast. Usklađujemo je sa potrebama građana i privrede – od usluga na šalterima, prenosa znanja u školama, zdravstvene i socijalne zaštite, kulture", rekao je Ružić, saopštilo je njegovo ministarstvo.

Dodaje se da se zbog potreba građana uspostavlja službenički sistem koji je pravičan prema svim zaposlenima u javnim službama i zasnovan na zaslugama i kompetencijama.

"Uveren sam da će efekat uspostavljanja sistema vrednovanja rada i nagrađivanja u skladu sa učinkom i angažovanjem biti veća motivisanost zaposlenih i, u konačnom, bolji kvalitet usluga u zdravstvu, školstvu, oblasti kulture, socijalne zaštite... ", rekao je Ružić i dodao da će se zakon o zaposlenima u javninim sližbam uskoro naći pred poslanicima.

Istakao je da je ukupan broj zaposlenih u javnoj upravi na svim nivoima u okvirima koji su utvrđeni zakonom.

"Sagledavani su standardi i prioriteti u okviru svakog resora kako ne bismo ugrozili funkcionisanje države i sprovođenje reformi", rekao je Ružić i objasnio da postoji realna potreba za jačanjem kadrova u zdravstvenoj zaštiti i inspekcijskim službama.

On je zahvalio na podršci reformama koja Vladi Srbije stiže iz Svetske banke.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Infrastruktura železnice Srbije raspisala konkurs za 20 licenciranih inženjera Infrastruktura železnice Srbije raspisala konkurs za 20 licenciranih inženjera

  Javno preduzeće Infrastruktura železnice Srbije raspisala je danas konkurs za prijem 20 diplomiranih inženjera u stalni radni odnos na neodređeno vreme, koji će biti angažovani na projektu brze pruge Beograd- Subotica - državna granica.

 • Završena protestna šetnja radnika Pošta Srbije Završena protestna šetnja radnika Pošta Srbije

  Zaposleni u Javnom preduzeću "Pošta Srbije" organizovali su večeras u Beogradu protestnu šetnju od Takovske ulice, preko Brankovog mosta, do Ušća i nazad.

 • Evro danas 118,98 dinara Evro danas 118,98 dinara

  Dinar je danas oslabio za 0,2 odsto prema evru i zvanični srednji devizni kurs je 118,9881 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Bujanovačka banja neće da plaća komunalne račune Bujanovačka banja neće da plaća komunalne račune

  Centar za rehabilitaciju Bujanovačka banja više od 10 godina ne plaća komunalne račune uz obrazloženje da im se naplaćuje i javna površina, a da bi se taj problem rešio, opština je odlučila da formira radnu grupu koja treba da utvrdi koliko je tačan iznos njihovih komunalnih obaveza, izjavio je danas tehnički direktor Javnog preduzeća "Komunalac" Iljir Taipi.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side Zemunske kapije festival nauke