24.05.2018 Beograd

Ružić: Inspektori se najavljuju dobrim privrednicima

Ružić: Inspektori se najavljuju dobrim privrednicima Foto:Z.Raš
Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić izjavio je da privrednike više neće obilaziti svaka inspekcija posebno, već da će ih zajedno obilaziti inspektori na osnovu godišnjih planova inspekcijskih nadzora.

Ružić je za list "Politika" od petka, rekao da su najavljeni obilasci inspekcija uvedeni na zahtev privrednika i da se u nenajavljenu posetu ide u firme koje nemaju "dobru istoriju poslovanja".

"Sada inspekcije idu u kontrolu tačno određenih delatnosti, bilo u pogledu rizika po zdravlje i imovinu građana, bilo po riziku poslovanja u sivoj zoni", kazao je Ružić.

Kako list navodi, ove godine pod lupom je siva ekonomija (kafa, duvan, brašno i bazan ulja), bezbednost (đačke ekskurzije, turistički aranžmani i linijski prevoz) i zdravlje građana (solarijumi).

Ružić je istakao da su svi planovi inspekcija javni i dostupni privrednicima i da oni mogu da se informišu koje delatnosti će biti u fokusu inspekcije svake godine.

"Želimo da obezbedimo izvesnost u poslovanju, pravnu sigurnost i ujednačenu praksu u postupanju", istakao je Ružić.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • NBS: Rast BDP-a ove godine 4,2 odsto, inflacija u granicama cilja NBS: Rast BDP-a ove godine 4,2 odsto, inflacija u granicama cilja

  Narodna banka Srbije (NBS) danas je objavila da je povećala projekciju rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije u ovoj godini sa četiri na 4,2 odsto i da prognozira da će inflacija i u naredne dve godine ostati niska i stabilna i u granicama cilja.

 • Evro danas 118,20 dinara Evro danas 118,20 dinara

  Dinar je danas ojačao za 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs je 118,2032 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Radnici Zastava kamiona prekidaju proteste Radnici Zastava kamiona prekidaju proteste

  Bivši radnici kragujevačke fabrike "Zastava kamioni" tražiće isplatu zaostalih zarada kroz stečajni postupak preduža, a 19. novembra će okončati proteste koje su održavali od letos, rekao je danas Beti predstavnik radnika Milojko Popović.

 • Dragi: Ekonomija evrozone otporna Dragi: Ekonomija evrozone otporna

  Šef Evropske centralne banke Mario Dragi upozorio je danas da usporavanje svetske trgovine predstavlja teret za ekonomiju evrozone ali i da trenutni rast ostaje "otporan" jer potrošači i dalje troše novac a nezaposlenost pada usled reformi.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Belex2018
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side