12.08.2017 Moskva

Ruska vlada želi Šredera u upravnom odboru Rosnjefta

Ruska vlada želi Šredera u upravnom odboru Rosnjefta Foto: pixabay.com
Ruska vlada predložila je bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera za člana upravnog odbora poludržavne naftne kompanije Rosnjeft, koja se nalazi pod zapadnim sankcijama.

Šreder je bio nemački kancelar od 1998. do 2005, javno govori protiv sankcija Rusiji i dugogodišnji je prijatelj ruskog predsednika Vladimira Putina. On je kandidovan na mesto nezavisnog upravnika.

On se nalazi na čelu akcionarskog društva pod kontolom Gasproma koje upravlja gasovodom Severni tok.

Broj članova upravnog odbora Rosnjefta će porasti sa devet na 11.

Vlada i premijer Dmitrij Medvedev objavili su spisak od sedam imena o kojima će krajem septembra glasati skupština akcionara Rosnjefta.

Da predstavljaju državu kandidovani su trenutni generalni direktor kompanije Igor Sečin, savetnik Kremlja Andrej Bjelousov i ministar energetike Aleksandar Novak.

Rosnjeft je u prethodnih 15 godina izrastao u jednog od najvećih proizvođača nafte u svetu, zahvaljujući padu kompanije Jukos Mihaila Hodorkovskog. Zbog ukrajinske krize se nalazi pod sankcijama.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Evro danas 119,29 dinara Evro danas 119,29 dinara

    Dinar je danas ojačao za 0,2 odsto prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji devizni kurs je 119,2988 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

  • Povećan kreditni rejting Srbije Povećan kreditni rejting Srbije

    Agencije za ocenu kreditnog rejtinga "Fitč rejtings" i "Standard end Pur" povećale su kreditni rejting Srbije na nivo "BB" sa nivoa "BB-", uz stabilne izglede za unapređenje kreditnog rejtinga, saopšteno je večeras iz Ministarstva finansija i Narodne banke Srbije.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije festival nauke bmw