27.07.2017 London

Ričard Brenson prodaje glavninu akcija avio-kompanije Virdžin atlantik

Ričard Brenson prodaje glavninu akcija avio-kompanije Virdžin atlantik
Britanski milijarder Ričard Brenson prodaće 31 odsto svojih akcija avio-kompanije "Virdžin atlantik" francusko-holandskoj kompaniji "Er Frans-KLM" za 220 miliona funti (oko 246 miliona evra), saopštila je danas njegova korporacija "Virdžin grup".

Brenson je do sada imao 51 odsto akcija u "Virdžin atlantik", a američka kompanija "Delta erlajns" zadržaće svojih 49 odsto akcija.

Istovremeno, avio kompanije "Delta erlajns" i "Čajna istern erlajns" kupiće po 10 odsto akcija kompanije "Er Frans-KLM" što će za 751 milion evra povećati njen kapital.

"Virdžin atlantik" i "Er Frans-KLM" saopštile su da su ti potezi deo njihovog šireg partnerstva i da će time ojačati strateške, poslovne i finansijske veze.

Te dve avio kompanije dnevno imaju više od 300 letova preko Atlantskog okeana.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Skupština Srbije usvojila Zakon o agencijskom zapošljavanju Skupština Srbije usvojila Zakon o agencijskom zapošljavanju

  Skupština Srbije usvojila je danas Zakona o agencijskom zapošljavanju koji će po najavama iz Ministarstva za rad zapošljavanje i boračka pitanja omogućiti maksimalnu zaštitu onih koji se zapošljavaju preko agencija i doprineti smanjenju rada na crno.

 • Bez dogovora o povećanju plata u Pošti Srbije, sastanak radne grupe u ponedeljak Bez dogovora o povećanju plata u Pošti Srbije, sastanak radne grupe u ponedeljak

  Radna grupa koja raspravlja o stanju Pošti Srbije ni u nastavku današnje sednice u Vladi Srbije nije postigla dogovor o povećanju zarada zaposlenih u tom javnom preduzeću, saznaje agencija Beta od radnika koji su u štrajku.

 • Mali: Novi poreski zakoni doprineće otvaranju novih radnih mesta Mali: Novi poreski zakoni doprineće otvaranju novih radnih mesta

  Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je da će danas usvojeni set poreskih zakona doprineti daljem rastu privrede i otvaranju novih radnih mesta.

 • Trostruki rekord za Hemofarm Trostruki rekord za Hemofarm

  Hemofarm, regionalni lider u farmaceutskoj industriji, ovu 2019. godinu završava sa maksimalnim učinkom: kompanija je postigla novi rekord u obimu proizvodnje koji je pojačala sa rekordnom brojem proizvoda koji nastaju u njenim pogonima i rekordnom prodajom, istaknuto je na svečanom koktelu koji je Hemofarm upriličio za prijatelje, partnere i saradnike.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side