14.01.2019 Peking

Rekordan suficit Kine u trgovini sa SAD

Rekordan suficit Kine u trgovini sa SAD Foto: Beta / AP
Kina je u 2018. godini ostvarila rekordni suficit od 323,3 milijarde dolara u trgovini sa SAD, uprkos sve jačem carinskom sukobu.

 

 

 

Carinski podaci koji su danas objavljeni pokazuju da je kineski izvoz u SAD porastao 11,3 odsto na 478,4 milijarde, i pored kaznenih carina koje je predsednik SAD Donald Tramp uveo u okviru borbe protiv kineskih tehnoloških ambicija.

Uvoz robe iz SAD je u odnosu na 2017. porastao za samo 0,7 odsto. To je posledica uzvratnih kineskih carina i ohrabrenja uvoznicima da kupuju više robe od neameričkih snabdevača.

Ipak, podaci pokazuju da je izvoz u SAD u decembru bio manji za 3,5 odsto nego u 2017.

Ukupan kineski izvoz iznosio je 2,5 hiljade milijardi dolara, što je rast od 7,1 odsto.

Ukupan kineski trgovinski suficit iznosi 352 milijarde dolara.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Mihajlović: U narednih četiri-pet godina rehabilitacija svih najvažnijih pruga u Srbiji Mihajlović: U narednih četiri-pet godina rehabilitacija svih najvažnijih pruga u Srbiji

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da se Srbija strateški optedelila za ulaganje u železnicu, te da očekuje da će u narednih četiri-pet godina biti rehabilitovane sve najvažnije pruge u zemlji.

 • Evro danas 118,38 dinara Evro danas 118,38 dinara

  Dinar je danas neznatno promenio vrednost u odnosu na evro i zvanični srednji kurs je 118,3800 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Mali: Dobra saradnja sa Svetskom bankom Mali: Dobra saradnja sa Svetskom bankom

  Ministar finansija i guverner Srbije u Svetskoj banci Siniša Mali razgovarao je danas sa izvršnim direktorom Švajcarske konstituence u Svetskoj banci Vernerom Gruberom o saradnji sa tom međunarodnom finansijskom institucijom koja je spremna da kreditira nove projekte u Srbiji.

 • Radnici kompanije Leoni ubeđeni su da su im povređena prava Radnici kompanije Leoni ubeđeni su da su im povređena prava

  Radnici kompanije "Leoni" u Malošištu kod Doljevca od kojih je zatraženo da prihvate rad duži od jedne radne nedelje i rad prekovremeno, noćni rad i preraspodelu radnog vremena ocenili su da su njihova prava time povređena.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side