Rast globalnog tržišta organske hrane se nastavlja, proizvodnja na 71,5 miliona hektara
14.02.2020 Beograd

Rast globalnog tržišta organske hrane se nastavlja, proizvodnja na 71,5 miliona hektara

Rast globalnog tržišta organske hrane se nastavlja, proizvodnja na 71,5 miliona hektara Foto: Pixabay
Zemljište pod organskom poljoprivredom na globalanom nivou je u 2018. poraslo za dva miliona hektara dostigavši 71,5 miliona hektara, objavila je danas organizacija "Serbia organica".

Prema podacima studiji o organskoj poljoprivredi "The World of Organic Agriculture 2020", koju su objavili Istraživački Institut za organsku poljoprivredu (FIBL) i Međunarodna federacija pokreta organske poljoprivrede (IFOAM), broj organskih proizvođača dostigao skoro 2,8 miliona, navdeno je u saopštenju.

Istaknuto je i da podaci iz 186 država pokazuje nastavak pozitivnog trenda u širenju organske proizvodnje u proteklih nekoliko godina.

Kompanija za istraživanje tržišta "Ecovia Intelligence" procenila je i da je globalno tržište organske hrane u 2017. godini povećano za skoro 10 milijardi evra, dostigavši vrednost od 97 milijardi evra.

Tržišta država koje su imaju najveće vrednosti su takođe nastavila trend rasta i to Sjedinjene Američke Države su vodeće tržište sa 40,6 milijardi evra, a zatim slede Nemačka (10,9 milijardi evra) i Francuska (9,1 milijardi evra).

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • DW: Posao u Nemačkoj - stručna radna snaga sa Balkana DW: Posao u Nemačkoj - stručna radna snaga sa Balkana

  Više od polovine ljudi sa Zapadnog Balkana koji u Nemačku dolaze da rade po posebnim pravilima za taj region - radi kao stručna radna snaga, pokazuje studija Instituta za istraživanje tržišta rada i poziva (IAB).

 • RSE: Srbija radi na zakonu o kriptovalutama RSE: Srbija radi na zakonu o kriptovalutama

  U Srbiji je počela izrada nacrta zakona o kriptovalutama koji treba da uredi toblast i IT preduzetnicima olakša poslovanje, objavio je Radio slobodna Evropa (RSE).

 • Evro danas 117,58 dinara Evro danas 117,58 dinara

  Zvanični srednji kurs dinara prema evru je danas 117,5845 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 • U Srbiji u julu mesečna inflacija dva odsto U Srbiji u julu mesečna inflacija dva odsto

  U Srbiji su u julu ove godine cene proizvoda i usluga lične potrošnje, kojima se meri inflacija, povećane u proseku za dva odsto u poređenju sa prethodnim mesecom, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side