21.04.2018 Novi Sad

Radojević: Udruživanje i zaštita geografskog porekla uslov za bolju prodju domaćih vina

Radojević: Udruživanje i zaštita geografskog porekla uslov za bolju prodju domaćih vina Foto: Pixabay
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević izjavio je danas da je udruživanje domaćih proizvodjača vina i zaštita geografskog porekla domaćih vina preduslov za pozicioniranje na svetskoj mapi vina.

Radojević je na panel diskusiji "Identitet vinske regije" u okviru prvog Novosadskog salona vina u Hotelu Park rekao da se u Srbiji poslednjih godina povećava površina pod zasadima vinove loze, kao i broj proizvođača koji investiraju u preradne kapacitete i podižu porodične vinarije, po ugledu na zemlje iz razvijenih vinskih regija.Podsetio je da je Pokrajinska vlada prošle godine iz budžetskih rezervi obezbedila oko 17 miliona dinara za laboratoriju za ispitivanje kvaliteta vina, čije će analize raditi novosadski Poljoprivredni fakultet.

Na Novosadskom salonu vina učestvuje 90 vinarija iz celog sveta.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Mihajlović: U narednih četiri-pet godina rehabilitacija svih najvažnijih pruga u Srbiji Mihajlović: U narednih četiri-pet godina rehabilitacija svih najvažnijih pruga u Srbiji

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da se Srbija strateški optedelila za ulaganje u železnicu, te da očekuje da će u narednih četiri-pet godina biti rehabilitovane sve najvažnije pruge u zemlji.

 • Evro danas 118,38 dinara Evro danas 118,38 dinara

  Dinar je danas neznatno promenio vrednost u odnosu na evro i zvanični srednji kurs je 118,3800 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Mali: Dobra saradnja sa Svetskom bankom Mali: Dobra saradnja sa Svetskom bankom

  Ministar finansija i guverner Srbije u Svetskoj banci Siniša Mali razgovarao je danas sa izvršnim direktorom Švajcarske konstituence u Svetskoj banci Vernerom Gruberom o saradnji sa tom međunarodnom finansijskom institucijom koja je spremna da kreditira nove projekte u Srbiji.

 • Radnici kompanije Leoni ubeđeni su da su im povređena prava Radnici kompanije Leoni ubeđeni su da su im povređena prava

  Radnici kompanije "Leoni" u Malošištu kod Doljevca od kojih je zatraženo da prihvate rad duži od jedne radne nedelje i rad prekovremeno, noćni rad i preraspodelu radnog vremena ocenili su da su njihova prava time povređena.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side