Radno vreme u javnom sektoru od 7.30 već od 1. maja
29.04.2014 Beograd

Radno vreme u javnom sektoru od 7.30 već od 1. maja

Radno vreme u javnom sektoru od 7.30 već od 1. maja
Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas novo radno vreme u javnom sektoru - od 7 i 30 i donosenje uredbe o korišćenju službenih vozila.

Radno vreme u javnom sektoru trebalo bi već od prve sednice vlade u četvrtak 1. maja da bude pomereno na pola osam ili osam sati, a ne kao što je bilo do sada - pola devet, rekao je Vučić nako primopredaje dužnosti sa nekadašnjim premijerom Ivicom Dačićem, objašnjavajući da je cilj te mere bolja efikasnost javnog sektora ali i da se pokaže posvećenost i promena svesti prema radu i obavezama.

Vučić je rekao i da su u javnom sektoru mnogi do sada radili do 12, 13 časova, pa da su zatim odlazili na ručak, a da se nakon toga najčešće nisu ni vraćali na posao.

Najavljujući da će uredba o korišćenju službenih vozila biti doneta na sednici vlade 1. maja, Vučić je rekao i da nakon te odluke očekuje prve proteste zaspolenih u administraciji.

autor: RF izvor: Tanjug
Ostavi komentar (5) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
 • 30.04.2014, 12:37h Gotam

  A mi koji radimo od 7 da li ćemo da radimo od pola 7 ili kao i ostali od pola 8...

 • 30.04.2014, 06:55h dzoni

  a sad je radno vreme kao od 12 popodne, ne bi bilo loše kad bi ovaj čovek čuo da postoji srbija i van bg, gde nikad ali nikad nije bilo radno vreme od 8.30 ili kasnije, a i ono za 2.5 sata efektivnog rada to moze da kaze za beograđane za koje nema slobodna stolica ako dodju svi na posao, koji ne rade ni 25 min a ne za nekog u nekoj ispostavi po unutrasnjosti gde ima po 3 zaposlena i koji ne mogu da iskoriste god. odmor vec desetak godina

 • 29.04.2014, 20:43h Baba Roga (1)

  Jel decu imaju samo oni koji rade u drzavnim institucijama a ostali (koji rade kod privatnika) imaju kod kuce majmune??!?!?!?! I ja hocu da radim (tj da ne radim nista a primam platu) u drzavnoj instituciji jer zamislite cuda-ja kod kuce imam dete a ne majmuna!

 • 29.04.2014, 20:16h Hello (1)

  A mozda bi bilo pametnije tu decu dobro vaspitati. Meni na pamet nije padalo da ne poslusam vrlo strogu majku i oca, bili oni tu ili ne. Pri tom, sama sam pripremala hranu sebi, konkretno dorucak, gotovo od prvog razreda osnovne skole. Previse mazimo decu. Oni su sposobni za mnogo vise nego sto mi mislimo. Preterano zastitnicki stav ih samo kvari i cini nesamostalnim. Za neposlusnost i neispunjavanje obaveza, zna se, stroga kazna. To je jedino resenje ne samo za decu nego i za odrasle.

 • 29.04.2014, 15:54h ЗАЈЕДНИЧКИ ДОРУЧАК (2)

  ПРИОРИТЕТ су ДЕЦА. Родитељи који немају кућне помоћнице или баке, и који спремају доручак и одвозе или испраћују децу у школу знају да ако стигну 30 мин пре 8,оо, онда деца глуваре испред школе. Зато се мора оставити КЛИЗНО радно време (од 8 до 8,зо) за све који имају ШКОЛСКУ децу, како би заједно доручковали и излазили из стана.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side