25.09.2018 Kragujevac

Protest bivšig radnika Zastava kamioni u Kragujevcu

Protest bivšig radnika Zastava kamioni u Kragujevcu
Grupa bivših radnika fabrike "Zastava kamioni" počela je jutros u 9.00 časova protest ispred ulaza u zgradu Gradske uprave Kragujevca i tu su ostali narednih sat i po, zato što im se duguju neisplaćene zarade.


Član organizacionog odbora protesta Milojko Popović je rekao za agenciju Beta da su radnici odlučili da protestuju ispred zgrade Gradske uprave da bi lokalnoj vlasti "pokazali da postoje", a kako je najavljeno ovakav protest će nastaviti svakog dana do petka.

Prema rečima Popovića, predstavnici gradske vlasti su pre dve nedelje obećali radnicima da će im pomoći u zakazivanju sastanka sa nadležnima iz Vlade Srbije u vezi sa rešavanjem njihovih problema, ali do danas ništa nije urađeno.

Više od dva i po meseca bivši radnici "Zastava kamiona" održavaju proteste ponedeljkom na gradskom trgu "Kod krsta" zato što traže rešenje problema za njihove neisplaćene zarade, jubilarne nagrade i doprinose.

Oko 300 radnika koji su napustili fabriku po socijalnom programu potražuje oko 80 miliona dinara o čemu većina ima izvršna sudska rešenja, čije je izvršenje zaustavljeno jer je imovina preduzeća "zaštićena".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Evro danas 117,91 dinar Evro danas 117,91 dinar

  Dinar danas ima gotovo nepromenjenu vrednosti prema evru kao juče i zvanični srednji kurs je 117,9125 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Prosečene zarade u Srbiju u aprilu 54.645 dinara Prosečene zarade u Srbiju u aprilu 54.645 dinara

  Prosečna neto zarada u Srbiji za april iznosila je 54.645 dinara, a bruto zarada (zajedno sa porezima i doprinosima) 75.441 dinar, saopštio je danas Rpublički zavod za statistiku.

 • Mihajlović: Novi investicioni ciklus vredan više od 10 milijardi evra Mihajlović: Novi investicioni ciklus vredan više od 10 milijardi evra

  Novi investicioni ciklus u Srbiji, vredan više od 10 milijardi evra, obuhvatiće projekte u železničkoj, drumskoj, komunalnoj i socijalnoj infrastrukturi, ali i druge oblasti, pre svega poljoprivredu, zdravstvo i školstvo, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

 • Mali: Investicioni paket će pomoći daljem rastu srpske ekonomije Mali: Investicioni paket će pomoći daljem rastu srpske ekonomije

  Ministar finansija Srbije Siniša Mali boravi u jednodnevnoj poseti Londonu, gde je danas učestvovao na Blumbergovom "Forumu o razvoju novih tržišta i perspektivama u 2019. godini" i tom prilikom govorio na panelu o izazovima sa kojima se susreću zemlje u razvoju.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side