06.06.2019 Beograd

Privredna komora Srbije pozvala privrednike iz poplavljenih područja da prijave štetu

Privredna komora Srbije pozvala privrednike iz poplavljenih područja da prijave štetu Foto: Novi magazin / VV
Privredna komora Srbije pozvala je kompanije na području Kraljeva i Lučana čije je poslovanje ugroženo usled vremenskih nepogoda i poplava da se obrate najbližoj regionalnoj privrednoj komori i prijave problem, kako bi se što efikasnije našlo rešenje za bržu sanaciju štete i ponovno pokretanje proizvodnje.

Kako je saopštila PKS, posle prikupljanja preliminarnih podataka o obimu materijalne štete preduzeća tog regiona, Vladi Srbije će biti dat predlog mera kako da im se pomogne.

Prema podacima Regionalne privredne komore u Кraljevu, poplave su ugrozile više od 30 preduzeća i preduzetničkih radnji, među kojima su i najveća privatna preduzeća smeštena u industrijskoj zoni Šeovac.

Moravički i Raški okrug učestvuju sa 4,8 odsto u bruto dodatoj vrednosti ostvarene u Srbiji u 2017. godini, a izvoz preduzeća sa tog područja bio je 486 miliona evra, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Trgovinski deficit Kosova tri milijarde evra Trgovinski deficit Kosova tri milijarde evra

    Kosovo ima trgovinski deficit od tri milijarde evra što je posledica neusaglašavanja odnosa izmedju vrednosti uvoza i izvoza i kao takav, kako navode stručnjaci, utiče na ekonomski razvoj zemlje.

  • Intervju Istok Pavlović: Marketing nije “fora” Intervju Istok Pavlović: Marketing nije “fora”

    Vučić u reklamama često koristi princip “napad na prigovor”, a to znači da ono za šta ga najviše napadaju njegovi protivnici, on preuzme i dodatno preuveliča, anulirajući, zapravo, prigovor koji mu je upućen. Takva je reklama sa sendvičima ili ona u kojoj na kraju čujemo “Vučiću, pederu”

  • Mihajlović: Poslednja deonica istočnog kraka Koridora 10 biće završena u novembru Mihajlović: Poslednja deonica istočnog kraka Koridora 10 biće završena u novembru

    Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će poslednja deonica istočnog kraka Koridora 10 biti završena u novembru a da će rekonstrukcija i elektrifikacija pruge Niš-Dimitrovgrad, dela železničkog Кoridora 10, početi do kraja godine.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side