24.10.2017 Vršac

Predstavljen novi vozni park Vršačkih vinograda

Predstavljen novi vozni park Vršačkih vinograda Foto: Pixabay
Vrščani su danas mogli da vide novi vozni park Vršačkih vinograda.

Ova kompanija kupila je 11 traktora i dva kombajna za branje grožđa, čija je vrednost oko 1,5 milona evra. Okupljeni Vrščani pozdravili su prolazak kolone vozila u kojoj se nalazio se i predsednik kompanije Rodoljub Drašković, koji se rukovao sa prolaznicima. Cilj ove akcije je poziv lokalnim vlastima da se pridruže i u okviru svojih nadležnosti, podrže sve faze razvoja Vršačkih vinograda.

Drašković je u nekoliko svojih javnih nastupa najavio da mu je namera da  revitalizuje Vršačke vinograde. Inače, Drašković traži da lokalna samouprava shvati kolika je dobrobit za Vršac i njegove građane da u budućnosti ovaj region postane svetski priznata vinska regija.

Ocenjeno je da vlast mora znati da je ovaj proces mnogo kompleksniji od sticanja materijalne dobiti, odnosno da je to projekat revitalizacije istorijskih i kulturoloških potencijala grada i cele regije.

Činjenica da se već danas, samo četri meseca otkad je Drašković preuzeo imovinu Vinograda, u tankovima nove vinarije, koju nadležni osporavaju, već ima više od osam miliona vrhunskog vina.

autor: AP izvor: NM
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side