15.03.2019 Beograd

Poziv srpskim kompanijama da se uključe u nemačku inicijativu za pronalaženje dobavljača

Poziv srpskim kompanijama da se uključe u nemačku inicijativu za pronalaženje dobavljača
Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) i Privredna komora Srbije (PKS) pozvale su danas kompanije iz Srbije i zemalja Zapadnog Balkana da budu deo regionalnog B2B projekta "Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana".

Okupljanje zainteresoavnih dobavljača ove godine se održava 6. juna u Dortmundu, a cilj je da nemačke firme pronađu proizvođače iz traženih privrednih oblasti u Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana.

Rok za dostavljanje prijave za učešće na tom događaju je 29. mart.

Do sada je više od 50 nemačkih kompanija potvrdilo svoje učešće u projektu, a najveći broj njih je iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, dok je manji broj kompanija iz elektro i elektronskog sektora.

Regionalni B2B projekat pet godina sprovode AHK Srbija, PKS, kao i predstavništva nemačke privrede u zemljama Zapadnog Balkana i nemačko Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku.

Događaj se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomiju i energetiku Nemačke, a u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća Nemačke.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side