12.10.2018 Beograd

Potpisan Sporazum o saradnji u carinskim pitanjima između Srbije i Izraela

Potpisan Sporazum o saradnji u carinskim pitanjima između Srbije i Izraela Foto: Pixabay
Sporazum o saradnji u carinskim pitanjima između Vlada Srbije i Izraela potpisan je danas u Upravi carina Srbije, koji je usmeren na reazmenu iskustava i informacija u suzbijanju carinskih prekršaja, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Sporazum su na inicijativu Uprave carine potpisali visoki zvaničnici poreske i carinske administracije dveju zemalja.

Ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam potpisala je Sporazum u ime Izraela, u prisustvu direktora Poreske uprave Izraela Erana Jakova i direktorke Uprave carina Izraela Avrahama Ben-Ardeta, dok je u ime Vlade Srbije Sporazum potpisao direktor Uprave carina Miloš Timotić.

Sporazumom, kojim se predviđa intenzivnija saradnja administracija dveju zemalja, omogući će se razmena iskustva, znanja i novih metodologija rada, posebno u oblasti suzbijanja carinskih prekršaja o uspostavljanja i održavanju brzih i sigurnih kanala komunikacije za razmenu informacija.

Potpisani dokument predstavljaće okvir za uspostavljanje kvalitetnije saradnje carinskih službi i doprinosiće, kako iz ministarstva navode, očuvanju bezbednosti granica i budžeta obe države.

Sporazumom je predviđeno da dve carinske administracije razmenjuju iskustva po svim pitanjima koja se tiču poštovanja carinskih propisa, a predstavnici carinske službe Srbije iskoristili su priliku da delegaciju Izreala upoznaju sa resursima sa kojima služba u Srbiji raspolaže, kao i postignutim rezultatima u prethodnom periodu.

Iz ministarstva podsećaju da je ukupna spoljnotrgovinska razmena sa Iizraelom u 2017. godini, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, iznosila preko 59 miliona evra, a primetan je i trend povećanja robne razmene između dve zemlje i u tekućoj godini, jer je "za prvih devet meseci ostvarena razmena gotovo identična onoj koja je postignuta tokom cele prošle godine".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Šest izjava o zainteresovanosti za kupovinu akcija Komercijalne banke Šest izjava o zainteresovanosti za kupovinu akcija Komercijalne banke

    Šest izjava o zainteresovanosti dostavljeno je blagovremeno i sadrži svu dokumentaciju predviđenu javnim pozivom za kupovinu akcija u vlasništvu Srbije u Komercijalnoj banci a.d. Beograd, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.

  • Evro sutra 117,93 din Evro sutra 117,93 din

    Dinar će u četvrtak imati gotovo istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs biće 117,9392 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).Centralna banka je danas na međubankarskom deviznom tržištu kupila 15 miliona evra kako bi ublažila prekomerne oscilacije kursa.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side