12.10.2018 Beograd

Potpisan Sporazum o saradnji u carinskim pitanjima između Srbije i Izraela

Potpisan Sporazum o saradnji u carinskim pitanjima između Srbije i Izraela Foto: Pixabay
Sporazum o saradnji u carinskim pitanjima između Vlada Srbije i Izraela potpisan je danas u Upravi carina Srbije, koji je usmeren na reazmenu iskustava i informacija u suzbijanju carinskih prekršaja, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Sporazum su na inicijativu Uprave carine potpisali visoki zvaničnici poreske i carinske administracije dveju zemalja.

Ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam potpisala je Sporazum u ime Izraela, u prisustvu direktora Poreske uprave Izraela Erana Jakova i direktorke Uprave carina Izraela Avrahama Ben-Ardeta, dok je u ime Vlade Srbije Sporazum potpisao direktor Uprave carina Miloš Timotić.

Sporazumom, kojim se predviđa intenzivnija saradnja administracija dveju zemalja, omogući će se razmena iskustva, znanja i novih metodologija rada, posebno u oblasti suzbijanja carinskih prekršaja o uspostavljanja i održavanju brzih i sigurnih kanala komunikacije za razmenu informacija.

Potpisani dokument predstavljaće okvir za uspostavljanje kvalitetnije saradnje carinskih službi i doprinosiće, kako iz ministarstva navode, očuvanju bezbednosti granica i budžeta obe države.

Sporazumom je predviđeno da dve carinske administracije razmenjuju iskustva po svim pitanjima koja se tiču poštovanja carinskih propisa, a predstavnici carinske službe Srbije iskoristili su priliku da delegaciju Izreala upoznaju sa resursima sa kojima služba u Srbiji raspolaže, kao i postignutim rezultatima u prethodnom periodu.

Iz ministarstva podsećaju da je ukupna spoljnotrgovinska razmena sa Iizraelom u 2017. godini, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, iznosila preko 59 miliona evra, a primetan je i trend povećanja robne razmene između dve zemlje i u tekućoj godini, jer je "za prvih devet meseci ostvarena razmena gotovo identična onoj koja je postignuta tokom cele prošle godine".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side