01.02.2019 Beograd

Poreska uprava Srbije: Povećan iznos PDV-a za kupljenu hranu i opremu za bebe

Poreska uprava Srbije: Povećan iznos PDV-a za kupljenu hranu i opremu za bebe
Poreska uprava Srbije danas je saopštila da je povećan iznos PDV-a koji se refundira za kupljenu hranu i opremu za bebe, kao i limiti koji se odnose na neto prihod i ukupnu imovinu roditelja odnosno staratelja.

Zahtevi za refundaciju PDV-a mogu se podneti od 1. do 18. februara 2019. nadležnoj organizacionoj jedinici Poreske uprave, a u roku od 30 dana biće izdato rešenje kojim se utvrđuje pravo na refundaciju PDV-a ili rešenje kojim se zahtev odbija.

Izmenama Zakona o porezu na dodatu vrednost propisano je da se pravo na refundaciju PDV-a može ostvariti do 78.825 dinara za bebu starosti do dve godine, i to u prvoj godini starosti do 45.043 dinara, a u drugoj do 33.782 dinara.

Pravo na refundaciju PDV-a za hranu i opremu za bebe može da ostvari roditelj odnosno staratelj ukoliko je njegov ukupan neto prihod u godini koja prethodi godini u kojoj se podnosi zahtev za refundaciju manji od 1.081.036 dinara, a ukupna imovina na koju plaća porez na imovinu manja od ; 26.350.256 dinara.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Škoda se za novu fabriku dvoumi oko Bugarske i Turske Škoda se za novu fabriku dvoumi oko Bugarske i Turske

    Najveći češki proizvođač automobila, Škoda iz Mlade Boleslave, novu fabriku izgradiće ili u Turskoj ili u Bugarskoj, s tim da još nije jasno da li će novu fabriku koja će osim škodinih modela proizvoditi i druge modele koncerna Folksvagen voditi sama Škoda ili koncern.

  • Evro danas 117,96 dinara Evro danas 117,96 dinara

    Dinar je danas ostao gotovo nepromenjene vrednosti prema evru i zvanični srednji kurs je 117,9693 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

  • Radnike Fijata u Kragujevcu uznemirile vesti o produženju plaćenog odsustva Radnike Fijata u Kragujevcu uznemirile vesti o produženju plaćenog odsustva

    Radnici fabrike Fijat Krajsler automobili Srbija (FCA) u Kragujevcu veoma su zabrinuti posle saznanja iz pojedinih medija da će menadžment kompanije od nadležnog Ministarstva uskoro da zatražiti saglasnost da još 95 dana budu na plaćenom odsustvu, pored zakonom dozvoljenih 45 dana, rečeno je danas Beti u Samostalnom sindikatu te fabrike.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side