26.09.2018 Beograd

Pogon firme Leoni u Kraljevu početkom iduće godine

Pogon firme Leoni u Kraljevu početkom iduće godine
Direktor kompanije "Leoni" u Srbiji Klemens Saks najavio je danas da će prvi pogon te firme u Kraljevu biti završen do kraja godine i da će ta proizvodnja biti pokrenuta do početka februara.

Saks je rekao da će pogon u Kraljevu imati 6.500 kvadratnih metara i da je jedan od ukupno četiri dela buduće fabrike.

"Nakon završetka fabrike u Kraljevu imaćemo preko 10.000 zaposlenih i bićemo najveći poslodavac u Srbiji. Srbija će biti jedina zemlja u Evropi u kojoj ćemo imati četiri fabrike", izjavio je Saks na sastanku menadžmenta kompanije "Leoni" u Nišu.

On je kazao da da "Leoni" u svoje tri fabrike u Srbiji - u Prokuplju, Malošištu i Nišu upošljava 6.000 ljudi.

U Nišu, dodao je on, "Leoni" ima 1.400 radnika, a do kraja 2019. godine biće ih više od 2.200.

"Naše investicije u tri fabrike koje već rade iznose oko 90 miliona evra, a investicija u Kraljevu je 60 miliona evra", rekao je Saks.

Po njegovim rečima, "Leoni" je trenutno jedan od 15 najvećih izvoznika u Srbiji, u pogonima te kompanije u Srbiji od 2009. godine do sada proizvedeno milion i po kablovskih sistema.

Član Upravnog odbora "Leonija" Martin Štutel je kazao da je ta kompanija izuzetno zadovoljna poslovanjem u Srbiji, saradnjom sa Vladom Srbije i ostalim nivoima vlasti, kao i obučenom i kvalifikovanom radnom snagom.

On je kazao da je "Leoni" od 2009. godine do sada uložio 400.000 evra za obuku zaposlenih i 350.000 evra dao u humanitarne svrhe.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side