11.06.2019

Počela rekonstrukcija TS „Gornji Milanovac“

Počela rekonstrukcija TS „Gornji Milanovac“
Postavljanjem kamena temeljca počela je rekonstrukcija trafostanice 110/35 kV „Gornji Milanovac“ snage 2x31,5 MW, koja će znatno poboljšati pouzdanost napajanja kupaca na području ove industrijski veoma važne opštine.

Početak radova, koji su deo projekta Hitne obnove nakon poplava kao pomoć Svetske banke, označili su Milorad Grčić, v.d. direktora JP EPS, Dejan Kovačević, predsednika opštine Gornji Milanovac, Zoran Rajović, izvršni direktor za tehničke poslove distribucije električne energije JP EPS, i Bojan Atlagić, v.d. direktora ODS „EPS Distribucije“.

− Ovo je veliki dan za EPS i Gornji Milanovac. Ovo je jedina velika trafostanica na teritoriji ove opštine. Shodno politici koju predsednik države sprovodi privreda Srbije raste i taj trend će biti sve intenzivniji. Sve poznate fabrike koje rade ovde i mnoge koje će uskoro doći očekuje stabilno napajanje koje mi moramo da obezbedimo. Zahvaljujući Svetskoj banci krećemo u realizaciju ovog projekta vrednog 3,2 miliona evra, od čega je oprema vredna  milion i po evra. Mnogo trafostanica smo do sada modernizovali i izgradili i uvek insistiramo da oprema bude najmodernija, poslednja reč tehnike u svetu – poručio je Milorad Grčić, v.d. direktora JP EPS.Ovo je jedina TS naponskog nivoa 110 kV na teritoriji Gornjeg Milanovca. Od ukupno isporučene električne energije putem ove transformatorske stanice, više od 50 odsto električne energije se proda na srednjem naponu, odnosno industriji, što znači da će rekonstrukcijom ove TS i privreda imati veliku korist.

− Hvala državi Srbiji što ulaže novac u razvoj Gornjeg Milanovca i hvala direktoru Grčiću. Mi ćemo nastojati da obezbedimo najbolje uslove kako za našu privredu tako i za stanovništvo. Ovo je velika stvar za Gornji Milanovac, dobićemo veliki moderan trafo posle 45 godina – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.
Projekat Hitne obnove nakon poplava je započet 2014. godine kao pomoć Svetske banke. Ukupan iznos celokupnog kredita koji se sastoji od komponenti kupovine električne energije, ispumpavanja vode i mulja sa površinskog kopa „Tamnava-Zapadno polje“ u RB „Kolubara“ (realizovano 2014. i 2015. godine) i komponenti iz oblasti distribucije električne energije iznosi 139.743.296,00 evra. Deo koji se odnosi na distribuciju električne energije iznosi preko 21 milion evra i sastoji se od nekoliko potprojekata. Ovo je prva TS u okviru ovog Projekta za koju je dobijena građevinska dozvola. U narednom periodu očekuje se dobijanje građevinskih dozvola i za preostale četiri TS i potom početak radova.
 
 

Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Evro danas 117,91 dinar Evro danas 117,91 dinar

  Dinar danas ima gotovo nepromenjenu vrednosti prema evru u odnosu na petak, i zvanični srednji kurs biće 117,9120 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Mihajlović: Izgradnja Moravskog koridora može da počne na leto Mihajlović: Izgradnja Moravskog koridora može da počne na leto

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da izgradnja Moravskog koridora, "najznačajnijeg autoputa uz Koridor 10 za Srbiju", može da počne na leto.

 • Evro danas 117,91 dinar Evro danas 117,91 dinar

  Dinar danas ima gotovo nepromenjenu vrednosti prema evru kao juče i zvanični srednji kurs je 117,9125 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Prosečene zarade u Srbiju u aprilu 54.645 dinara Prosečene zarade u Srbiju u aprilu 54.645 dinara

  Prosečna neto zarada u Srbiji za april iznosila je 54.645 dinara, a bruto zarada (zajedno sa porezima i doprinosima) 75.441 dinar, saopštio je danas Rpublički zavod za statistiku.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side