Plaketa PKS za 80 godina rada Fabrike kartona Umka
06.12.2019 Beograd

Plaketa PKS za 80 godina rada Fabrike kartona Umka

Plaketa PKS za 80 godina rada Fabrike kartona Umka Foto: Novi magazin / VV
Fabrika kartona Umka će u narednih nekoliko godina investirati 40 miliona evra u nove tehnologije, modernizaciju i podizanje proizvodnih kapaciteta sa 130.000 na 300.000 tona, najavio je Nebojša Šaranović, vlasnik Kapa star grupe u čijem sastavu posluje ta fabrika.

Šaranoviću je predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež uručio plaketu povodom osam decenije poslovanja Fabrike kartona Umka.

Plaketa je dodeljana fabrici za ulaganja u tehnološki razvoj i zelenu ekonomiju u vrednosti 60 miliona evra, povećanje proizvodnje i izvoza, uvođenje i primenu međunarodnih standarda.

"Fabrika kartona Umka jedna je od najuspešnijih privatizacija u srpskoj industriji, primer kako odgovorni vlasnici sa vizijom, efikasni menadžeri, vredni i marljivi radnici, mogu da naprave preokret - da fabriku u gubicima i dugovima, sa zastarelim mašinama i opremom, pretvore u modernu kompaniju, vodeću u svojoj branši na domaćem tržištu i izvoznika u 30 zemalja", istakao je Čadež.

Fabrika kartona Umka na 30 evropskih tržišta plasira 84 odsto proizvodnje.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Kovačević: Srbiji potrebnije direktne strane investicije, nego zaduživanje kod DFC Kovačević: Srbiji potrebnije direktne strane investicije, nego zaduživanje kod DFC

  Srbija treba da traga za direktnim stranim investicijama, a dolazak u Beograd Finansijske korporacije SAD za međunarodni razvoj (DFC), koja će samo kreditima finansirati projekte, znači veće zaduživanje, rekao je danas konsultant za strane investicije Milan Kovačević.

 • Đorđević: Novi propisi za strance koji iz Srbije rade onlajn Đorđević: Novi propisi za strance koji iz Srbije rade onlajn

  Ministar Srbije za rad, Zoran Đorđević, najavio je danas izmene Zakona o zapošljavanju stranaca i Zakona o strancima da bi se obezbdili veći prihodi države od toga što sve veći broj stranaca iz Srbije radi "na daljinu", za firme u drugim zemljama.

 • Mali: U novembru prvi efekti dolaska DFC-a Mali: U novembru prvi efekti dolaska DFC-a

  Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao danas da očekuje da će se u novembru ove godine videti pri efekti dolaska Finansijske korporacije SAD za međunarodni razvoj (DFC) i da SAD nudi milijarde dolara za razvoj srpskih kompanija i infrastrukturne projekte.

 • Mihajlović: Formiran tim koji će 24 sata dnevno raditi sa DFC-om Mihajlović: Formiran tim koji će 24 sata dnevno raditi sa DFC-om

  Mnistarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je sa delegacijom američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) razgovarala o infrastrukturnim projektima važnim za povezivanje Beograda, Prištine i celog regiona, kao i o osnaživanju žena i podršci ženskom preduzetništvu.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side